Jídlo a vaření

Vyberte si z 245 článků

Zmrzlina jako ledová vášeň

Zmrzlina. Chutná po celý rok, ale nejvíce právě v horkých letních dnech. Však také u stánků se zmrzlinou, zvlášť u těch, které mají dobrou pověst, bývají dlouhé fronty.
Číst dále »

Jak mít doma nejlepší chléb?

Člověk může být sebevětší gurmán a dopřávat si světové lahůdky, ale budeme-li k sobě upřímní, není nad čerstvý a voňavý český chléb. Kdo byl nucen (byť i dobrovolně) trávit delší čas v zahraničí, jistě ví, o čem je řeč. Poradíme vám, čeho si u chleba všímat, abychom měli ten nejlepší.
Číst dále »

Co se zbytky starého pečiva?

Pečivo patří mezi nejčastější potraviny, které nezkonzumované vyhazujeme. Přitom okoralý chleba ani gumový rohlík nemusí nutně skončit na smetišti. Pokud víme, že pečivo nestačíme spotřebovat, je vhodné ho včas zamrazit. Takto vydrží 4 až 6 měsíců a máte ho v případě potřeby vždy po ruce. Co však dělat, když už je na mrazničku pozdě?
Číst dále »

Řepkový olej je zdravý

Existuje nepřeberné množství olejů, my si však představíme ten pravděpodobně nejznámější a nejhojněji používaný – klasický řepkový olej.
Číst dále »

Slunečnicový olej

Umíte správně používat slunečnicový olej? A věděli jste, že jeho přiměřená konzumace má pozitivní vliv při prevenci kardiovaskulárních onemocnění nebo při zvýšeném cholesterolu?
Číst dále »

Děláme jarní saláty

Salát – to je pestrá škála chutí, která nikdy neomrzí! Jarní salát bude díky kvalitním surovinám vždy chutnat perfektně. Pusťte se spolu s námi do přípravy několika netradičních variant jarních salátů, které potěší vaše chuťové pohárky i zrakový vjem.
Číst dále »

Pálivé recepty

Jak jste na tom s konzumací pálivých jídel? Jsou dvě skupiny lidí – jedni, kteří chilli milují, a druzí, kteří se jim právě pro jejich pálivost vyhýbají obloukem. Pokud patříte do první skupiny, následující recepty jsou určené právě vám.
Číst dále »

Ďábelská pochoutka – chilli papričky

Čím víc hoří jídlo v ústech, tím spíš ho nemůžeme přestat jíst. Čím to, že je pálivá chuť chilli návyková? A nemůže škodit našemu zdraví?
Číst dále »

Na jaře odlehčeme talíře!

V jarním období nám příroda přináší nejen příliv energie, ale rovněž také první ranou zeleninu jako jsou ředkvičky či saláty. Ty mají výhodu především ve své jedinečné svěží chuti a ohromném množství prospěšných vitamínů.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky