Dýně, zelenina původem z Jižní Ameriky, která má ovšem v české kuchyni stále častější zastoupení. Také jste ji již do svého jídelníčku zařadili a během sezóny vám v hrncích nepřetržitě bublá krémová dýňová polévka?
Léto je období, kdy se snažíme trávit v kuchyni co nejméně času a trouba má také většinou dovolenou. Když pak máme chuť na něco sladkého, není nic jednoduššího a více osvěžujícího než rychle vytvořit nějaký nepečený, dobře vychlazený moučník.
Většina smrtelníků si pod pojmem grilování představí voňavou flákotu masa, křupavé klobásky nebo klasického českého buřta. Ovšem ani zdravější a odlehčená forma grilování, tedy zelenina a ovoce, vaše chuťové buňky neurazí. A místo klasického masa zkuste třeba mořské plody nebo ryby.
Zatímco v zimě nám obvykle nevadí trávit v kuchyni přípravou jídla poměrně dlouhý čas, v létě dáváme přednost rychlým pokrmům. Pozor však musíme dávat na infekce, kterým se v teple obzvláště daří.
Patříte k těm, kteří rádi posedí na zahrádce nebo na terase s přáteli, v ruce vychlazený drink a všude kolem vás se line vůně ze šťavnatého masa, křupavé zeleniny, čerstvých ryb a famózních sýrů? Tak rozpalte grily a blýskněte se unikátními recepty a specialitami, díky kterým se stanete králi grilovací sezóny.
I když jistě vůně a chuť šťavnatého masa při grilování nemá konkurenci, svou oblibu si čím dál tím více získává také grilovaná zelenina nebo sýry. A v následujícím článku se dozvíte, jak upravit ten nejoblíbenější sýr na grilování do několika netradičních podob, díky kterým se tato pochoutka bude jistě dostávat pravidelně na váš talíř.
Kdo by se potil u sporáku, když se dá jídlo pohodlně připravovat na čerstvém vzduchu! Podlehnout kouzlu grilování je snadné. Tentokrát se ovšem podíváme na nejčastější nešvary, kterých se při grilování dopouštíme.