České Vánoce, to je stromeček, cukroví, bramborový salát a samozřejmě kapr! Možná kupujete jednotlivé kapří porce, protože máte strach rybu vykuchat a naporcovat, ale věřte, není to žádný problém!
Vánoce rovná se čas strávený přejídáním…Také to tak máte? O tom přeci Vánoce nejsou. Nemusíte je strávit nad plným stolem jídla. Jak se vyhnout přejídání během vánočních svátků?
Co byste řekli tomu, připravit si o letošních svátcích tradiční vánoční hodování stejně jako za časů našich babiček? Ať už si vyberete kubu, čočku, kapra namodro či načerno, prozradíme vám recepty z babiččina černého sešitu.
Byť se dnes a denně snažíme zlepšovat, obměňovat a modernizovat vše kolem sebe, jsou věci, na které se zkrátka sahat nemá. A to jsou především staré dobré klasiky našich babiček, hlavně co se kuchyně týče. O vánočním cukroví nemluvě.
Pokud v kuchyni rádi experimentujete, tato jedinečná metoda přípravy pokrmů by vám neměla uniknout. Sous-vide neboli vaření ve vakuu vrací do gastronomie důležitý prvek, a to čas.
Dýně, zelenina původem z Jižní Ameriky, která má ovšem v české kuchyni stále častější zastoupení. Také jste ji již do svého jídelníčku zařadili a během sezóny vám v hrncích nepřetržitě bublá krémová dýňová polévka?