Domácnost

Vyberte si z 120 článků

Máte doma rozdělené práce na mužské a ženské?

Dobám, kdy se ženy držely striktně sporáku a muži vládli uměním spravit cokoliv, už dávno odzvonilo. Dle veřejného mínění rozdělení mužských a ženských prací splývá. Nebo ne?
Číst dále »
0 komentářů

Jak vydesinfikovat mobilní telefon

Věděli jste, že podle odborných studií se denně 550 krát dotkneme svého obličeje a až 2 600 krát svého mobilního telefonu!? Ruce si teď myjeme a desinfikujeme neustále, ale čistit náš mobilní telefon zpravidla zapomínáme.
Číst dále »
0 komentářů

Sklokeramická versus indukční deska

Naši předci po tisíciletí vařili na otevřeném ohni. Velkým převratem v historii pečení a vaření byly určitě pece a sporáky na dřevo, později na uhlí. Zdaleka ne tak dávno se objevily na scéně sporáky plynové a elektrické. Elektrické sporáky s litinovými plotýnkami představovaly z hlediska údržby velký pokrok, protože se daleko lépe udržují.
Číst dále »
0 komentářů

Jak zkrotit chytrý telefon

Chytré telefony nahrazují v dnešní době nejenom fotoaparát, budík či stopky. Tyto nenápadné krabičky se stávají čtyřiadvacetihodinovým pomocníkem ve všedním životě. Schválně, k jakým činnostem využíváte svůj mobilní telefon vy sami?
Číst dále »
0 komentářů

Kupujeme a používáme nože

Určitě budete souhlasit s tím, že nůž je nejspolehlivější, nejužitečnější a nejdůležitější nástroj lidské historie. Víte ale, čeho si všímat při výběru nože, jak jej mýt, ostřit, na jakém prkénku s ním krájet a kam jej ukládat?
Číst dále »
0 komentářů

Jak brousit kuchyňské nože

Dobře nabroušený nůž je polovičkou kuchařského výsledku. Přinášíme vám jeden zajímavý návod, jak si doma vyrobit jednoduchý brousek na kuchyňské nože.
Číst dále »
0 komentářů

Vybíráme odšťavňovač na ovoce a zeleninu

Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny jsou vynikají nejen svou chutí, ale především vysokým obsahem vitaminů, minerálů, živých enzymů a dalších biologicky významných látek. Jak ale takovou šťávu připravit a jaký odšťavňovač si pořídit?
Číst dále »
0 komentářů

Jak využít zbytky z kuchyně?

Skořápky, odřezky, kůra z ovoce či zeleniny, takové zbytky automaticky vyhazujete, ale napadlo vás, že se dají ještě skvěle využít? V následujícím článku se dočtete užitečné rady, jak pro tyto zdánlivě nepodstatné zbytky nalézt ve vaší kuchyni uplatnění.
Číst dále »
0 komentářů

Naše spižírna je jako ze škatulky

Aby byl výsledný pokrm co nejlepší, je třeba jej připravit z kvalitních surovin. Ale jak zajistit čerstvost a zachovat typickou chuť potravin po co nejdelší dobu? Odpověď je jednoduchá: Musíte je umět správně skladovat.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky