Víte jak na to, aby kuřátko z vašeho grilu bylo poměrně rychle hotové, šťavnaté a nevysušené?
Jak si ogrilovat skvělé kuřátko?
Vtip spočívá v tom, že ještě před samotným grilováním kuře (nebo kuřata) lehce povaříte/ vhodíte do vařící vody. (Pokud byste je vhodili do studené, vznikl by sice chutný bujon, ale z masa by se ve studené vodě vyplavila nejlepší chuť).
Lehce povařená kuřata napíchnete na otočný gril a každé ochutíte jiným způsobem – jedno např. citronem a česnekovou šťávou, jiné kořením na gyros – bude to zajímavé zpestření.
Jako přílohu můžete podávat francouzský chléb: Namazané chleby vložte do grilu nad kuřecí maso a zasypte je sýrem. Přes něj nasypte slunečnicová semínka. Grilujte ještě 2 až 3 minuty, dokud nezačnou chleby hnědnout a těsto na nich bublat.