Tipy a rady

Vyberte si z 1115 článků

Jak ušetřit v běžné domácnosti?

Nad touto otázkou se u nás zamýšlí mnoho rodin. Pravidlo – utrať pouze tolik, kolik vyděláš, ale raději méně – platí dnes stejně jako za našich babiček. I když je čím dál oblíbenější žít život na splátky a vést evidenci hlavně toho, kolik a kam dlužíme a kdy máme další splátku.
Číst dále »
2 komentáře

Pečujeme o vlasy

Zima nás potrápí ještě hodně dlouho a nedělejme si iluze, že teploty nad nulou budou v únoru a v březnu častým jevem. Vždyť se říká březen – za kamna vlezem, duben – ještě tam budem. Abychom zimu přečkali ve zdraví a kráse je třeba o sebe pečovat. Stejně tak jako každodenně pečujeme o své tělo, měli bychom takovou péči věnovat i svým vlasům. To se týká jak mužů, tak žen. Kvalitní kosmetika na vlasy je základ. Vlasy dostanou nejlepší možnou péči a nebudete je zbytečně zatěžovat škodlivou chemií.
Číst dále »
0 komentářů

Nebojme se potravin v prášku

Moderní vítr nám přivál do kuchyně nemálo hodnotných pomocníků a jedním z nich jsou i práškové potraviny. Pokud si však pod tímto pojmem představujete směs „éček“ a nezbedných chemických přísad, musíme vás vyvést z omylu – z prášku se v současné době vaří už i zdravé pokrmy.
Číst dále »
0 komentářů

Kompletní domácí čištění pleti

Naše pleť je každý den vystavována vlivům, které jí neprospívají, ať se jedná o make-up, pot, nečistoty z ovzduší a podobně. A i v těchto zimních měsících, kdy je často vysušená a popraskaná je dobré jí občas dopřát důkladnou regeneraci. A není nutné ihned běžet na kosmetiku, když vlastně vše co potřebujeme, jistě najdeme doma.
Číst dále »
0 komentářů

Poznáte svůj typ pleti?

Pleť rozdělujeme do pěti základních skupin – na normální, suchou, mastnou, smíšenou a citlivou. Každá z nich vyžaduje jinou péči a proto je nutné nejprve zjistit, jakou máme. Jen tak totiž budeme vědět, jak se o ni máme (s přihlédnutím k našemu věku) správně starat.
Číst dále »
0 komentářů

Kupujeme kuře

Pro svou snadnou kuchyňskou přípravu a přijatelnou cenu se z kuřat stala oblíbená součást českého jídelníčku. Spotřeba drůbežího masa u nás navíc stále stoupá. My vám poradíme, co bychom měli sledovat při nákupu kuřete v obchodě.
Číst dále »
0 komentářů

Kuchařský slovník aneb Co děláme, když…

Na cizích názvech v kuchařkách i restauračních menu už si nezamotáte jazyk. V našem novém kuchařském seriálu se totiž dozvíte, co se pod kterým heslem skrývá. Ohromte své stolovníky novinkami nejenom ve slovníku, ale i na talíři!
Číst dále »
0 komentářů

Co se skvrnami na nádobí?

Ať jsme sebezdatnější kuchaři, občas se nám něco připálí, na pečlivě umytém nádobí zůstanou skvrny, ve sklenicích jsou usazeniny… Vyhlaste spolu s námi boj skvrnám na kuchyňském nádobí. Přinášíme několik osvědčených fíglů, které používaly již naše babičky.
Číst dále »
0 komentářů

Za zimními radovánkami do Lužických hor

Zimních sportů si v Čechách můžete užívat v mnoha ski areálech. Lákají vás Lužické hory? Dejme si tři tipy na lyžařské areály.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky