Tipy a rady

Vyberte si z 1144 článků

Dejte si pozor na apríl!

Dnes je prvního dubna neboli apríl. Měli byste být tedy obezřetní, protože všichni vtipálci z vašeho okolí se budou snažit vás něčím nachytat či napálit. Víte ale vlastně, kdy a kde se vůbec tento aprílový zvyk vzal?
Číst dále »
0 komentářů
21 března., 2019
Krása a kosmetika

Nevítejte jaro nadměrným sluněním

První výrazněji teplé a slunečné dny máme před sebou, a i když se třeba ještě ochladí, jaro už je tu. Užívejte si ho naplno, ale zároveň myslete na to, že nadměrné slunění může být na jaře obzvlášť nebezpečné.
Číst dále »
0 komentářů

Poradna jarního líčení

Tak jako se stromy na jaře pomalu obalují listím a květy, také ženy všech věkových kategorií podléhají zákonitému pocitu, že i ony musí svým vzhledem přispět do každoročního zázraku znovuzrození. Proto jsme požádali vizážistku Marii Renčovou o rady týkající se jarního líčení.
Číst dále »
0 komentářů

POZOR! DŮLEŽITÁ INFORMACE!

Stahujeme z prodeje výrobek Dle Gusta rozinky 100 g sáček šarže E05180193D 06 s datem minimální trvanlivosti do 22. 11. 2019, a to z důvodu nadlimitního množství látky ochratoxin A.
Číst dále »
0 komentářů
15 března., 2019
Tipy a rady, Tradice,

17. března = Den sv. Patrika

Každoročně 17. března se v Irsku, USA, Kanadě, Austrálii a mnoha dalších zemích slaví svátek svatého Patrika – mnicha a misionáře, jemuž je připisována klíčová úloha v pokřesťanštění Irska. Tento svátek je však dnes spojen spíše s velkolepými oslavami, zeleným jídlem a do zelena zbarveným pivem.
Číst dále »
0 komentářů

Což takhle dát si pirohy?

Většina z nás si myslí, že čím více na východ od českých hranic vyrazí, tím spíše ochutná vynikající pirožky. Ale ruské pirohy, francouzské briošky, americké knish či britské cornish pasty vypadají téměř stejně, chutnají téměř stejně a co víc – mají stejné základy. Které z nich ochutnáte vy?
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat kynuté těsto?

Udělat dobré kynuté těsto není zas tak velký problém, jak si většina kuchařů a kuchařek myslí. Je však zapotřebí dodržet některé zásady a pak se již těšit na různé koláče, vdolky, koblihy, záviny či šneky.
Číst dále »
0 komentářů
19 února., 2019
Tipy a rady, Tradice,

Jak se dělají Krchlebské koláče

Krchlebské koláče pekařky Heleny Konopíkové a její rodiny… Kdo by je neznal! Pojďte se spolu s námi podívat, jak tyto vynikající, voňavé, poctivé a právem proslavené koláče (mimochodem s chutí jako od maminky) vznikají…
Číst dále »
2 komentáře

Jednoduché triky na zdobení nehtů

Líbí se vám zdobené nehty, ale nikdy jste si sami netroufli to vyzkoušet? Myslíte si, že kytičky, roztomilé mašličky nebo pastelové puntíky na nehtech jsou výsledkem dlouholeté praxe profesionálek? Tak to vás následující řádky vyvedou z omylu! Po chvilce můžete mít nehty jako ze salonu a postačí vám k tomu jen vaše oblíbené laky, trocha trpělivosti a pár dalších věcí, které jistě najdete doma.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky