Naše zahrada je v těchto měsících v období, kdy přináší nejvíce plodů z celého roku. Proto ani my nesmíme zahálet. Povězme si tedy, co bychom měli dělat se stromy nebo keři a květinovou či zeleninovou zahradou.
Také patříte mezi vášnivé sběrače a milovníky hub, ale už dávno jste se přejedli smaženice a řízků? Hledáte nové a zajímavé recepty nebo preferujete klasiku? Pak čtěte dále a vrhněte se na přípravu neotřelých gastronomických pochoutek.
Jak co nejlépe houby zpracovat, aby vám vydržely ideálně po celý následující rok a mohli jste si je dopřávat kdykoliv na ně dostanete chuť? A do jakého receptu se nejvíce hodí houby sušené, kam s mraženými a v čem nejlépe vyniknou třeba houby na kyselo?
Měsíček je u nás velice rozšířená bylina. Můžeme z něj připravit odvar vhodný proti akné, štípnutí od hmyzu či proti popáleninám. Měsíček zvláčňuje a léčí pokožku. Ale to není všechno…
Slovy klasika – miluji vaření s pivem, někdy jej dokonce i používám na podlévání. Češi jsou národem pivařů. Ročně se jej podle statistik vypije asi 140 lirů na osobu. Byla by tedy škoda nepozvat tento zlatavý mok do kuchyně. Kromě chuťového přínosu má totiž i další výhody.
Pivní lázně jsou v dnešní době jedna z nejoblíbenějších lázeňských procedur. Jedná se o speciální a naprosto originální lázeňskou terapii, která využívá kombinaci blahodárných léčivých účinků minerální vody s účinky piva.
Dnešní doba nahrává pasivní zábavě dětí. Stále více ratolestí upřednostňuje domácí zábavu (počítač, tablet, chytrý telefon) před zábavou venku. Děti by však právě kvůli imunitě měly trávit čas i na čerstvém vzduchu. Vezměte je proto do podzimní přírody!