Tipy a rady

Vyberte si z 1175 článků

K čemu se dá použít mléko?

Věděli jste, že mléko není jen pouhý nápoj, ale může sloužit například i pro čištění skvrn? Dali jsme dohromady rady a tipy, co dělat, aby mléko nezkyslo či nesrazilo se, a co dalšího ještě mléko dokáže.
Číst dále »

Vaříme a pečeme z mléčných výrobků Ranko

Ať už preferujte mléko jako takové, dáváte přednost jogurtům a ochuceným mléčným dezertům, nebo raději sáhnete po kousku sýra, značka Ranko vám ve své pestré nabídce vše dopřeje.
Číst dále »

Vzhůru do hor. Do českých!

Kvalita lyžařských středisek v České republice rok od roku narůstá. Spolu s tím se rozšiřuje také obliba lyžařského sportu. V přepočtu na obyvatele máme stejné množství aktivních lyžařů jako např. Norové, Rakušané či Švýcaři. Patříte také mezi ně?
Číst dále »

Co dělá dobře vlasům v zimě?

Velké změny teplot našemu tělu příliš nesvědčí, proto je namístě chránit se teplým oblečením i vitamíny a doplňky podporujícími přirozenou imunitu. Tak jako chráníme tělo, nesmíme zapomínat ani na vlasy.
Číst dále »
24 ledna., 2025

Krása začíná u zdravé pleti

Dokud bude planeta Země obíhat kolem Slunce, budou se její obyvatelky každý den prstíčky přehrabovat v nejrůznějších kelímcích se zaručeně zázračnými krémy, maskami a líčidly. A proč? Protože krása začíná u naší pleti. Jenže jak se vyznat v té džungli kalíšků, krabiček a flakónů?
Číst dále »
24 ledna., 2025

K čemu jsou zubní párátka s mezizubním kartáčkem?

Zdravý a krásný úsměv vyžaduje pečlivou a pravidelnou péči o zuby i mezizubní prostory. Jednou z efektivních pomůcek, které vám pomohou udržet zubní plak a zbytky jídla na uzdě, jsou zubní párátka s mezizubním kartáčkem. Tato inovativní varianta běžných párátek je navržena tak, aby nejen odstranila nečistoty, ale také současně jemně pečovala o dásně.
Číst dále »

23. ledna = Mezinárodní den koláčů

23. leden je příležitostí oslavit oblíbenou sladkou i slanou pochoutku a připomenout si dlouhou historii i kulturní význam koláčů po celém světě. Koláče jsou neodmyslitelnou součástí gastronomie mnoha zemí a v tento den bychom neměli zapomenout na rozmanitost receptů, které se k nim pojí.
Číst dále »

Kynutý knedlík není žádná věda

Každá správná hospodyňka by si měla poradit s kynutým knedlíkem. Je totiž naprostou klasikou na svátečním stole a potěší nejednoho strávníka napříč věkem i společenským postavením. Jak se s tímto úkolem poprat, abyste z bitvy vzešli jako vítězové?
Číst dále »

Jak udělat kynuté těsto?

Udělat dobré kynuté těsto není zas tak velký problém, jak si většina kuchařů a kuchařek myslí. Je však zapotřebí dodržet některé zásady a pak se již těšit na různé koláče, vdolky, koblihy, záviny či šneky.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky