Tipy a rady

Vyberte si z 1145 článků

26 března., 2021
Tipy a rady, Zahrada,

Krokusy neboli šafrány

Krokusy, známé také pod jménem šafrány, vykvétají na našich záhoncích již v únoru či březnu. Jsou asi 5 až 15 cm vysoké a jejich květy ve tvaru nálevky se objevují v mnoha barvách – od bílé přes žlutou, světle až purpurově fialovou až k proužkaté fialovo-bílé variaci.
Číst dále »
1 komentář

Jíme očima

Umíte si představit modré kuře, zelenou malinovou limonádu, růžové cereálie nebo červenou housku na hamburger? A jak by vám takové pochoutky asi chutnaly? Barvy ovlivňují naše vnímání jídla víc, než si umíme či chceme připustit.
Číst dále »
0 komentářů
12 března., 2021
Tipy a rady, Zahrada,

Užitková zahrada na balkóně

Mnozí balkónoví zahradníci už dávno ví, že se na balkónech s vhodnou polohou dá pěstovat takřka vše, co na záhonech, a dokonce i zakrslé ovocné stromy! Klíčem k úspěchu jsou orientace balkónu či lodžie, dostatečně velké květináče či truhlíky, kvalitní substrát a pravidelná zálivka s hnojením.
Číst dále »
0 komentářů
9 března., 2021
Tipy a rady, Zahrada,

Jak si vypěstovat doma avokádo

Možná jste netušili, že avokádo je možné vypěstovat si také doma. Stačí nechat naklíčit avokádovou pecku, zasadit ji do květináče a poté se o ni starat stejně jako o další pokojové rostliny. Pojďte to s námi vyzkoušet!
Číst dále »
0 komentářů
9 března., 2021
Tipy a rady, Zahrada,

Kupujeme zahradní nábytek

Pomalu přibývá teplých odpolední a večerů, které je škoda trávit doma. Pokud máte rodinný dům, či jste zrovna na chatě či chalupě, můžete volný čas trávit na terase či zahradě. Máte pro tyto účely vhodný zahradní nábytek, nebo se ho teprve chystáte vybrat?
Číst dále »
0 komentářů

Znáte nějakého food blogera?

Pokrm voní na stole. Ale jen se opovažte sáhnout po příboru a s chutí se pustit do jídla! Dnes už samotnému hodování neodmyslitelně předchází vyladěná fotografie, kterou je nutno sdílet na sociální síti.
Číst dále »
0 komentářů

Jak vybírat maso?

Maso patří mezi jednu ze základních složek lidské potravy. Je tedy nedílnou součástí každodenních nákupů a z rodinného rozpočtu ukrajuje nemalou sumu. Jak investovat finance tak, aby se maso skutečně rozplynulo na jazyku? Rozlučte se s tvrdou podešví na talíři.
Číst dále »
0 komentářů

Privátní značky COOP. Ještě lepší a v novém kabátě.

Všechny privátní značky COOP již řadu měsíců prochází důkladným prověřováním, obměnou i převlékáním do nových obalů. Cíl je jasný. Nabídnout zákazníkům opravdu jen to nejkvalitnější. To, co odpovídá aktuální poptávce, co respektuje zdravý životní styl i životní prostředí, co krásně vypadá, skvěle chutná a neruinuje peněženku.
Číst dále »
0 komentářů

Co to je fondue?

Fondue (čteme fondý) je původně švýcarský pokrm z roztaveného sýra, pocházející z 18. století. Tehdy vznikl z praktických důvodů, dnes je považován spíše za gurmánskou událost. Do nádoby naplněné fondue se namáčí jednotlivé kousky jídla napíchnuté na dlouhou vidličku.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky