Prokázala to už známá pohádka – bez soli se v kuchyni neobejdeme. Sůl je však všestrannou a přitom levnou kouzelnicí. Víte, k čemu všemu ji ale můžeme použít?
Mnoho štěstí, lásky, fyzického i duševního zdraví do dalšího roku přejeme vám všem! Mimochodem – věděli jste, že zkratka PF je odvozena z francouzského “Pour féliciter” a znamená tedy “Pro štěstí”? A kdy myslíte, že byla u nás poslána první novoročenka?
Lednice plná sektu a slané zobání na Silvestra je samozřejmostí, ale chcete se opravdu blýsknout a překvapit něčím novým a netradičním? A jak si zorganizovat čas tak, abyste i přes plný pracovní proces vše do detailu doladili?
Patříte mezi milovníky smaženého kapra a Vánoce si bez něj neumíte představit? Nemusíte se omezovat pouze na klasiku, letos se vrhněte na něco nového a vyzkoušejte i jiné kapří delikatesy, které pak možná zařadíte do jídelníčku i během celého roku.
Říkáte si, že letos začnete s pořizováním vánočních dárků s předstihem? Nejlépe už při letní dovolené, kdy brouzdáte po obchodech se suvenýry. Ale ouha! Do Vánoc zbývá pár dnů a nadílka pro blízké je stále v říši fantazie. Nepanikařte! Nabízíme několik tipů, jak dárky vyřídit opravdu na poslední chvíli.
Nejčastější rybou, s níž se v našich podmínkách setkáváme, je kapr obecný. A jelikož kapr jako tradiční český vánoční pokrm nesmí chybět na žádném štědrovečerním stole, přinášíme vám zde recepty na jeho různé úpravy. Vyzkoušejte kapří polévku, kapra načerno, narůžovo, kapra na houbách, s jablky či na slanině.
Vinnou klobásu odborníci přirovnávají k extravagantní dámě s mnoha zvláštnostmi. Buď si ji zamilujete (to většinou opravdoví gurmáni), nebo se jí ani nedotknete. V tom případě ale nevíte, oč přicházíte.
Už několik staletí lidé vyrábějí symboly narození Ježíše Krista. Nezáleží přitom ani na materiálu, velikosti nebo provedení – tato vánoční scenérie rozsvítí oči nejenom těm nejmenším a do pokoje vnese magické kouzlo Vánoc. Objevte spolu s námi tajemství českých betlémů.