Tipy a rady

Vyberte si z 1165 článků

Co znamená zero waste neboli nulový odpad?

Komu není lhostejný osud naší planety, jistě se už mnohokrát pozastavil nad tím, kolik odpadu běžná česká domácnost vyprodukuje. Ano, třídíme jako o závod a podle statistik v této disciplíně patříme k evropským rekordmanům. Máme být skutečně na co pyšní?
Číst dále »

Biokosmetika

Dávno pryč jsou doby, kdy jste si v obchodě vybrali jeden druh krému na celé tělo včetně obličeje, případně neměli ani myšlenky na zkoumání nějakého složení. Dnes stále více z nás dbá i na šetrnost k životnímu prostředí, netestování výrobků na zvířatech, na přírodní původ produktu. Patříte také do této skupiny, nebo stále v přírodních produktech tápete a rádi byste se o biokosmetice dozvěděli více? 
Číst dále »

Vyrábíme dárkovou krabičku

Máme pro vás tip, jak krásně zabalit a darovat nějakou maličkost jako jsou třeba čokoládové bonbony. Podle našeho návodu si vyrobíte pyramidovou krabičku, kterou můžete použít například na zabalení dárku pro svou milovanou maminku.
Číst dále »

Vyrábíme domácí mýdlo

Udělat si doma vlastnoručně vyrobené mýdlo není tak těžké, jak by se vám mohlo zdát. Navíc je to krásný a originální dárek, který potěší opravdu každého. A samotné odlévání mýdel je nejen voňavá práce, ale také i zábava pro naše děti. Jdete do toho s námi?
Číst dále »

K čemu se dá použít majonéza?

Myslíte, že majonéza patří jen do bramborového salátu? Vyvedeme vás z omylu! Dá se použít na spáleniny od slunce, suché lokty či vlasy, nebo třeba na pokojové rostliny.
Číst dále »

Abeceda koření

Ne každý se může poměřovat se znalostmi báby kořenářky. Přisolit a připepřit zvládne každý, ale víte, kdy v kuchyni sáhnout po římském kmínu nebo kurkumě? Přinášíme vám proto přehled voňavého koření a dochucovadel z celého světa!
Číst dále »

Umíte to s kořením?

Víte, jak byste měli koření nakupovat, mlít nebo drtit a hlavně pak správně doma skladovat, aby vám vydrželo voňavé co nejdéle?
Číst dále »

Tajin označuje nádobu i pokrm

Tajin (čteme tažín) je severoafrický pokrm pocházející z oblasti Maroka. Dle oblasti se ovšem můžeme setkat rovněž s pojmenováním tangia, tagine, maraq či qidra. Název je používán jak pro onen recept, tak pro samotnou nádobu, ve které se tajin připravuje.
Číst dále »

Kouzlo (domácího) listového těsta

Listové těsto je snad jedno z nejznámějších a nejpoužívanějších těst vůbec. Je to skvělý pomocník každé hospodyňky. Můžeme jej použít jak na přípravu sladkých dezertů, tak i slaných pochutin.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky