Tipy a rady

Vyberte si z 1165 článků

Jak používat šampon a kondicioner?

Péče o vlasy není v dnešní době jednoduchou záležitostí. Na trhu je nepřeberné množství různých typů vlasové kosmetiky, navíc každý časopis přináší jiné rady, jak správně ošetřovat vlasy.
Číst dále »

Trápí vás kruhy pod očima?

Kruhy pod očima vznikají díky celé řadě příčin. Hlavní je jak nedostatek spánku, tak i paradoxně přemíra spánku. Svou roli hrají samozřejmě genetické dispozice, věk, stres, větší konzumace alkoholu, dehydratace, alergie, těhotenství, nebo například více soli v jídelníčku. Poradíme vám, jak zamezit jejich tvorbě.
Číst dále »

Jak naučit seniory moderní technologie?

Svět kolem nás se mění závratnou rychlostí. A snad nejrychlejší je to v oblasti moderních informačních technologií. Počítač, internet, mobil, to všechno se stalo součástí života většiny z nás. Jak se s tím ale mají vyrovnat ti nejstarší?
Číst dále »

Jaké zvolit cyklooblečení?

Šaty dělají člověka a v případě sportovců také pohodu z výletu. Správné oblečení vám může zpříjemnit výšlap za jakéhokoliv počasí. Zjistěte, co by vám rozhodně nemělo chybět v šatníku!
Číst dále »

Jak se chovat v létě u vody

Naše země je bohatá na vodní toky, rybníky, přehradní nádrže. Na mnoha zahradách je bazén. Letní měsíce jsou předurčené k tomu, abychom si vychutnávali vodní radovánky. Musíme však dodržovat určitá pravidla, abychom si je užili bez nepříjemných a někdy i fatálních následků, ale také dopřáli klidný pobyt u vody (ve vodě) ostatním.
Číst dále »

Tvaroh jako elixír krásy a mládí

Věděli jste, že kromě úžasných chuťových vlastností má tvaroh také spoustu cenných látek pro naše tělo? Možná právě díky němu měly naše prababičky pleť krásně vyživenou a hladkou!
Číst dále »

Ke grilům!

Vůně masa se v posledních dnech již line okolím a ani vy nechcete zůstávat pozadu? Pořádná krkovička, křupavé kuřátko, zelenina rozplývající se na jazyku nebo třeba i sladké ovoce? Nebojte se experimentů a vrhněte se klidně i do neznámého. Z grilu chutná dobře prostě cokoliv.
Číst dále »

Děláme grilovací omáčky a marinády

Současná horka nás nutí nepřidělávat si teplo vařením v kuchyni, takže je nejlepší dát si od vaření přes den pauzu a připravit si jídlo až večer venku – nejlépe na grilu. Věděli jste, jak moc je důležitá pro grilování dobrá marináda či omáčka?
Číst dále »
15 července., 2022

Čas raných brambor

Mnohdy si lidé nové a rané brambory spojují do jednoho, i když se jedná o dva naprosto odlišné druhy. Pojďme v tom konečně udělat jasno, aby v nákupním košíku končila skutečně potravina, se kterou uděláte za málo peněz báječnou hostinu.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky