Tipy a rady

Vyberte si z 1166 článků

Vzhůru do hor. Do českých!

Kvalita lyžařských středisek v České republice rok od roku narůstá. Spolu s tím se rozšiřuje také obliba lyžařského sportu. V přepočtu na obyvatele máme stejné množství aktivních lyžařů jako např. Norové, Rakušané či Švýcaři. Patříte také mezi ně?
Číst dále »

Co dělá dobře vlasům v zimě?

Velké změny teplot našemu tělu příliš nesvědčí, proto je namístě chránit se teplým oblečením i vitamíny a doplňky podporujícími přirozenou imunitu. Tak jako chráníme tělo, nesmíme zapomínat ani na vlasy.
Číst dále »
24 ledna., 2025

Krása začíná u zdravé pleti

Dokud bude planeta Země obíhat kolem Slunce, budou se její obyvatelky každý den prstíčky přehrabovat v nejrůznějších kelímcích se zaručeně zázračnými krémy, maskami a líčidly. A proč? Protože krása začíná u naší pleti. Jenže jak se vyznat v té džungli kalíšků, krabiček a flakónů?
Číst dále »
24 ledna., 2025

K čemu jsou zubní párátka s mezizubním kartáčkem?

Zdravý a krásný úsměv vyžaduje pečlivou a pravidelnou péči o zuby i mezizubní prostory. Jednou z efektivních pomůcek, které vám pomohou udržet zubní plak a zbytky jídla na uzdě, jsou zubní párátka s mezizubním kartáčkem. Tato inovativní varianta běžných párátek je navržena tak, aby nejen odstranila nečistoty, ale také současně jemně pečovala o dásně.
Číst dále »

23. ledna = Mezinárodní den koláčů

23. leden je příležitostí oslavit oblíbenou sladkou i slanou pochoutku a připomenout si dlouhou historii i kulturní význam koláčů po celém světě. Koláče jsou neodmyslitelnou součástí gastronomie mnoha zemí a v tento den bychom neměli zapomenout na rozmanitost receptů, které se k nim pojí.
Číst dále »

Kynutý knedlík není žádná věda

Každá správná hospodyňka by si měla poradit s kynutým knedlíkem. Je totiž naprostou klasikou na svátečním stole a potěší nejednoho strávníka napříč věkem i společenským postavením. Jak se s tímto úkolem poprat, abyste z bitvy vzešli jako vítězové?
Číst dále »

Jak udělat kynuté těsto?

Udělat dobré kynuté těsto není zas tak velký problém, jak si většina kuchařů a kuchařek myslí. Je však zapotřebí dodržet některé zásady a pak se již těšit na různé koláče, vdolky, koblihy, záviny či šneky.
Číst dále »

Jak se peče chleba z kvásku

Křupavý, ještě teplý a vonící po celém domě. Takový by měl být poctivý domácí chléb. Dříve jej hravě zvládla každá správná hospodyňka a rodinné recepty se předávaly jako zlato.
Číst dále »

20. ledna = Mezinárodní den sýrů

Ať už patříte mezi milovníky sýra, nebo se jen rádi necháte zlákat jemnou vůní čerstvé mozzarelly či intenzivním aroma zralého hermelínu, 20. leden je ideální příležitostí, jak si tento kulinářský skvost náležitě vychutnat.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky