Tipy a rady

Vyberte si z 1144 článků

16 října., 2024
Tipy a rady, Tradice,

Podzim a tradice

Je sklizeno. Ví se, jak úspěšný byl rok, je méně práce a brzo tma a může se hodovat. Hojnost léta a brzkého podzimu je za námi. Máme nasušeno, zavařeno, vlastně tak nějak konečně hotovo – je čas odpočívat. Nebo ne?
Číst dále »
0 komentářů
14 října., 2024
Tipy a rady, Tradice,

Co je to babí léto?

Někteří lidé se mylně domnívají, že babí léto je spojeno s koncem prázdnin. Pravda je taková, že babí léto se dostavuje až na přelomu září a října, nebo i později. Jeho typickým znakem je slunečné počasí a vysoké rozdíly mezi denními a nočními teplotami.
Číst dále »
0 komentářů

Start nového dne? S Novým Dnem!

Pro někoho je ranní vstávání neskutečné martyrium a neustálý boj s vlastním tělem i myslí, aby začaly fungovat. Někdo vyskočí z postele s úsměvem na tváři, září optimismem a je od první minuty aktivní.
Číst dále »
0 komentářů
8 října., 2024
Tipy a rady, Zahrada,

Mulčovací kůra pro naši zahradu

Používáte na zahradě mulčovací kůru? Tak si přečtěte, jaké jsou její výhody…
Číst dále »
0 komentářů
8 října., 2024
Tipy a rady, Zahrada,

Zahradníkův rok – září a říjen

Naše zahrada je v těchto měsících v období, kdy přináší nejvíce plodů z celého roku. Proto ani my nesmíme zahálet. Povězme si tedy, co bychom měli dělat se stromy nebo keři a květinovou či zeleninovou zahradou.
Číst dále »
0 komentářů

Je libo houby?

Také patříte mezi vášnivé sběrače a milovníky hub, ale už dávno jste se přejedli smaženice a řízků? Hledáte nové a zajímavé recepty nebo preferujete klasiku? Pak čtěte dále a vrhněte se na přípravu neotřelých gastronomických pochoutek.
Číst dále »
0 komentářů

Houbové žně

Jak co nejlépe houby zpracovat, aby vám vydržely ideálně po celý následující rok a mohli jste si je dopřávat kdykoliv na ně dostanete chuť? A do jakého receptu se nejvíce hodí houby sušené, kam s mraženými a v čem nejlépe vyniknou třeba houby na kyselo? 
Číst dále »
0 komentářů

Měsíček lékařský v kuchyni

Měsíček je u nás velice rozšířená bylina. Můžeme z něj připravit odvar vhodný proti akné, štípnutí od hmyzu či proti popáleninám. Měsíček zvláčňuje a léčí pokožku. Ale to není všechno…
Číst dále »
0 komentářů

Pivo v kuchyni

Slovy klasika – miluji vaření s pivem, někdy jej dokonce i používám na podlévání. Češi jsou národem pivařů. Ročně se jej podle statistik vypije asi 140 lirů na osobu. Byla by tedy škoda nepozvat tento zlatavý mok do kuchyně. Kromě chuťového přínosu má totiž i další výhody.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky