Tipy a rady

Vyberte si z 1115 článků

Albánská kuchyně

Albánská kuchyně je v porovnání s ostatními balkánskými kuchyněmi zdravější, je také jednodušší a méně pestrá. Setkáme se tu často s recepty kuchyní sousedních států, například Řecka, Černé Hory nebo Bulharska. Albánci ale často postup přípravy změnili, takže chuťové rozdíly jsou určitě znát. V Albánii se také často setkáte s vynikajícím skopovým masem, připravovaným na všechny možné způsoby.
Číst dále »
0 komentářů

Italský ostrov Ischia

Ischia je jeden z nejkrásnějších italských ostrovů, který leží na severozápadě Neapolského zálivu, poblíž bájného ostrova Capri. Tato romantická oáza sopečného původu v moři je po staletí vyhledávaným místem k odpočinku a k uzdravení, a to díky svým termálním pramenům. Tomuto ostrovu s plážemi a jemným pískem obklopenému teplým a tyrkysově průzračným mořem se právem přezdívá “ostrov lásky a věčné zeleně”. Kromě mnoha jiných se tu natáčel i historický velkofilm Kleopatra.
Číst dále »
0 komentářů

Ples COOP a soutěž COOP Sympatika 2010

Společenský ples COOP Centrum družstva v Top Hotelu Praha se stal vrcholnou letošní událostí. Bohatý program, příjemná atmosféra, setkání lidí, kteří si mají co říct. A vyvrcholení soutěže COOP Sympatika 2010 pak bylo opět onou pověstnou třešničkou na dortu.
Číst dále »
0 komentářů

Pražský orloj

Pražský orloj je jednou z nejpozoruhodnějších památek našeho hlavního města. Tato jedinečná a unikátní technická památka je s největší pravděpodobností první ve střední Evropě, kdy byl orloj umístěn zvenku na světské budově. Obdivuhodné je rovněž to, že ve stroji se dodnes dochoval velký počet původních součástek.
Číst dále »
0 komentářů

Už jste ochutnali sobí maso?

U nás si pochutnáváme na různých druzích masa, především na kuřecím, vepřovým, hovězím či zvěřině. Ovšem co takhle ochutnat sobí maso typické pro finskou kuchyni?
Číst dále »
0 komentářů

Co přineslo do naší kuchyně Mexiko

Z mexické kuchyně měla pro nás Středoevropany největší význam kukuřice, která patří k nejstarším plodinám světa. Američtí indiáni ji pěstovali jako hlavní plodinu již před 5 000 lety. Její obilky byly nalezeny v prastarých sídlištích v Mexiku, v hrobech Inků, ve stavbách Mayů a Aztéků.
Číst dále »
0 komentářů

Řecko – země silného vína a dobrého jídla

Řecká jídla jsou plná zeleniny, olivového oleje. Vždy k nim podáváme chleba. Představují vlastně ideálně sestavený pokrm obsahující všechny druhy potravin, které člověk nezbytně potřebuje: živící, sytící i ochranné. Řecká kuchyně je vůbec znamenitá a zdravá. Doklad tohoto tvrzení se zachoval i v antických sochách. Jen se na ně podívejte, jaká jsou to dokonale krásná těla zdravých lidí. Průměrný věk u mužů v Řecku je 75 let a u žen 80 let.
Číst dále »
0 komentářů
7 prosince., 0201
Tipy a rady, Tradice,

Voňavá pomerančová dekorace

S blížícími se Vánoci si každý velice rád vyzdobí domov nějakou dekorací. Vzhled ale není vše. Vánoční atmosféru nám navodí i jiný smysl než zrak, a to čich. Pojďte zkusit potěšit oba smysly najednou. Třeba voňavým pomerančem s hřebíčkem.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky