Ingredience na 1 a ½ litru:
Postup:
Do velkého džbánu natrháme mátu, některé lístečky natrháme na menší kousky, některé necháme vcelku. Vymačkáme šťávu z jedné limetky a přilijeme k mátě. Druhou limetku nakrájíme na menší kousky a rovněž přihodíme. Vlijeme také bezinkový sirup a vše společně důkladně promícháme a jemně podrtíme, aby máta pustila vůni a chuť. Zasypeme ledem a nakonec vše přelijeme šumivým vínem. Podáváme ve větších sklenicích s brčkem.
Ingredience na 4 velké sklenice:
Postup:
Do sklenic rovnoměrně rozdělíme maliny a borůvky. Jahody pokrájíme na malé kousky, do každé sklenice přihodíme 4 pokrájené jahody. Pro svěží chuť můžeme přidat také 2-3 lístečky máty. Nyní ideálně paličkou od hmoždíře mačkáme ovoce, dokud se krásně nespojí a nezbydou žádné větší kusy. Do každé sklenice přidáme lžíci sirupu, zasypeme ledem a dolijeme neperlivou vodou. Dlouhou lžící promícháme a podáváme se širším brčkem. Sklenice můžeme ozdobit naříznutou jahodou.
Ingredience na 1 koktejl:
Postup:
K ruce si nyní vezmeme šejkr. Naplníme ho ledem, vlijeme vodku, Blue Curacao a citrusovou šťávu. Důkladně protřepeme, aby se všechny tekutiny spojily. Do větší sklenice vložíme další led, přilijeme připravený koktejl a sklenici doplníme citronovou limonádou až pod okraj. Dozdobíme plátkem citronu nebo limetky.
Ingredience na 1 koktejl:
Postup:
Do šejkru naházíme led. Přidáme grepový džus, šťávu z citronu a Grenadinu. Důkladně promixujeme, aby se tekutiny spojily. Do vysoké sklenice vložíme několik kostek ledu, na něj nalijeme směs ze šejkru a doplníme limonádou. Pro efekt můžeme ještě kápnout trošku Grenadiny, ale už nemícháme. Kdo neholduje sladkým chutím, může limonádu pozměnit za tonik, se kterým koktejl rovněž chutná skvěle. Popřípadě namixovat obojí. Sklenici nakonec ozdobíme plátkem pomeranče, do kterého zapíchneme párátko s koktejlovou třešničkou. Podáváme také s brčkem.