Drink na počest anglické královny Marie I. Tudorovny. I té se říkalo krvavá Mary. Stejnojmenný drink má tedy barvu krve a díky vodce, tabascu a pepři je ostrý jak katova sekera.
45 ml vodky Marshall, 90 ml rajčatového džusu, 15 ml citronové šťávy, tabasco, sůl, pepř, 3 kapky worcestrové omáčky, led, stonek řapíkatého celeru a plátek citronu na ozdobu.
Do vyšší sklenice nakapeme worcester a tabasco. Přidáme sůl, pepř a několik kostek ledu. Přilijeme vodku, rajčatový džus i citronovou šťávu. Drink lehce promícháme a ozdobíme plátkem citronu a stonkem řapíkatého celeru. Pochopitelně nesmí chybět ani brčko.
Barva tohoto koktejlu vás okamžitě přenese na některý z exotických ostrovů, do modravé laguny s jemným pískem, šplouchajícím oceánem a ozářené tropickým sluncem.
30 ml vodky Marshall, 30 ml likéru Curaçao, 120 ml citronové limonády, led
Do shakeru nalijeme vodku i Curaçao a přidáme část ledu. Důkladně protřepeme a přes sítko slijeme do sklenice se zbylým ledem. Dolijeme limonádou. Nezapomeneme na brčko a na plátek citronu na ozdobu.
60 ml vodky Marshall, 120 ml džusu s růžového grepu, sůl, limeta na ozdobu
Okraj koktejlové sklenice namočíme do vodky a pak vložíme do soli. Do sklenice vložíme led, zalijeme vodkou a grepovým džusem. Ozdobíme plátkem limety a ihned podáváme.
Naprostá klasika, která v našem výčtu nesmí chybět. Pochází z floridských pláží a po jeho ochutnání vás tam chuťové pohárky dozajista přenesou.
40 ml vodky Marshall, 20 ml broskvového likéru, 60 ml pomerančového džusu, 60 ml brusinkového džusu, led, pomeranč na ozdobu
Všechny ingredience důkladně promícháme v shakeru. Vysokou sklenici naplníme zhruba do jedné třetiny ledem a přilijeme obsah shakeru. Ozdobíme plátkem pomeranče, doplníme brčkem.
Koktejl pocházející z Bermudských ostrovů je opravdu tmavý a bouřlivý. Správně by se měl míchat z rumu Gosling’s Black Seal, ale náš rum Dublon mu také ostudu neudělá.
30 ml rumu Dublon Marshall, 200 ml zázvorového piva, šťáva z půlky limety, led
Vyšší sklenici naplníme ledem. Přidáme zázvorového pivo a limetovou šťávu. Až úplně nakonec pomalu vlijeme Dublon, aby zůstal na povrchu.
45 ml rumu Dublon Marshall, 25 ml brandy, 45 ml pomerančového džusu, 45 ml grapefruitového džusu, led, pomeranč na ozdobu
Všechny ingredience dáme do shakeru spolu s částí ledu a důkladně protřepeme. Scedíme do vysoké sklenice naplněné ledem, dozdobíme plátkem pomeranče.
40 ml rumu Dublon Marshall, 10 ml limetové šťávy, 10 ml tekutého medu, led
Všechny ingredience dáme do shakeru a protřepeme. Scedíme do nízké sklenice a ihned podáváme.