Ať už se rozhodnete pro plně elektrický, plynový, anebo si potrpíte na voňavé a pěkně vyuzené masíčko díky práci se dřevem, receptů a možností je nespočet.
Doba je moderní a vývoj jde kupředu nejen v kuchyni, ale právě i co se samotných grilů týče. Dnes již nemusíte volit mezi plynem a dřevem, nicméně můžete mít to nejlepší z obou. A to za pomoci grilu hybridního. Získáte tak komfortní a rychlou přípravu pokrmů společně s jedinečným aroma, které dodá jen a pouze hořící dříví. Ideální volba pro nerozhodné!
Patříte mezi technologické nadšence a telefon máte vždy po ruce? Ovládáte pomocí něj své bankovnictví, monitorujete srdeční činnost, řídíte na dálku topení v domě? Pak budete nadšeni z grilů ovladatelných právě prostřednictvím chytrých telefonů. Díky nim můžete plně a pohodlně regulovat teplotu i nastavit dobu přípravy. Pokud disponujete i chytrou sondou, mobil vás poté sám upozorní na to, že je pokrm propečený a připravený ke konzumaci.
A ještě jeden tip na dokonalý chuťový zážitek, dřevěné třísky! Pokud máte gril na dřevo, popřípadě si dokoupíte speciální udicí box, sáhněte po voňavých třískách. Ať už si je seženete z vlastních zdrojů nebo vyberete z nejrůznějších nabízených možností, tato vychytávka pozvedne vaše grilování na vysokou úroveň. Vyzkoušejte například ořech, třešeň, javor, nebo dokonce třísky z vinných či pivních sudů! Budete nadšeni!
Jakmile již máte toho pravého grilovacího pomocníka, na nic nečekejte a rozpalte jej. A rovnou vyzkoušejte některý z našich do detailu vyladěných receptů. Od předkrmu k dezertu, vše na jednom grilu.
Lahodný a lehký předkrm i pro milovníky zdravé kuchyně.
Avokádo rozřízneme napůl, vyndáme pecku, pokapeme olivovým olejem, osolíme a zlehka opepříme. Řezem dolů položíme na rozpálený gril a po přibližně 5 minutách zkontrolujeme, mělo by být zlehka nahnědlé. Rajčata pokrájíme na kousky a vložíme do avokáda. Na vrch nasypeme strouhanou nivu a ještě minutu necháme na grilu zapéct, pouze aby se sýr rozpustil. Na závěr pokapeme pestem a ihned podáváme.
Výrazně slaná chuť perfektně vyvážená hořkostí piva, gastronomická bomba!
Slanost sýra nejprve trochu stáhneme, nicméně pokud vám nevadí více slané chutě, není to nutností. Kostku naložíme alespoň na hodinu do čisté vody a necháme odstát. Poté slijeme a sýr ještě opláchneme. Zabalíme do slaniny a vložíme na rozpálený gril. Po 5 minutách přelijeme polovinou piva a otočíme, opět necháme 5 minut grilovat, přelijeme zbylým pivem a necháme ještě 2 minutky z každé strany dojít. Podáváme s čerstvým chlebem.
Hravá směs pikantní hořčice a chilli se snoubí s jemností bílého vína a tymiánu.
Maso očistíme a nakrájíme na plátky. V misce si připravíme marinádu tak, že důkladně smícháme všechny suroviny. Kuře naložíme a necháme ideálně přes noc nebo alespoň několik hodin v lednici odležet. Gril rozpálíme asi na 80 °C a maso pečeme z obou stran dozlatova.
A na závěr patří dezert. Ovšem ne ledajaký. Svěží a sladké ovoce doplňuje aromatický kozí sýr. Kombinace na první pohled neslučitelná, na první ochutnání neodolatelná.
Broskve a ananas nakrájíme na větší kostičky, jahody ponecháme vcelku. Střídavě napícháme na špejle, potřeme máslem a dáme na mírně rozpálený gril. Mezitím si připravíme krém. V míse vyšleháme smetanu se zakysanou smetanou, kozím sýrem a cukrem. Nakonec zakápneme citronovou šťávou. Ovoce grilujeme z obou stran asi 5 minut, dokud nezačne mírně hnědnout a vonět. Poté ihned sejmeme z grilu a podáváme ještě horké, přelité krémem.