Naprosto vynikající chuťovka, můžete je chroupat klidně jen tak samotné, případně doplnit lehkým salátem či bramborem a podávat jako hlavní chod.
Očištěné, kostí zbavené filety nakrájíme na širší nudličky. V míse promícháme mouku s paprikou, česnekem, tymiánem, sezamem, citronovou kůrou a solí. Ve směsi důkladně obalíme kapří kousky. Olej necháme důkladně rozpálit a následně smažíme hranolky dozlatova. Ihned podáváme.
Křehké těsto skvěle ladí k jemnému kapřímu masu a pivo dodává jedinečný šmrnc.
Kapra opláchneme, papírovou utěrkou zlehka osušíme, posolíme, opepříme
a pokapeme z obou stran citronovou šťávou. Do misky klepneme vejce, přidáme pivo a rozšleháme. Postupně zašleháme hladkou mouku a rozmarýn. Kopr a bazalku nasekáme najemno a přidáme do těsta. Na pánvi rozpálíme olej. Podkovy důkladně obalíme v těstíčku a ihned smažíme dozlatova. Podáváme například s lehkým zelným salátem a kaší.
Delikatesa, kterou můžete podávat jako lehký předkrm. Překvapí vás lahodná a plná chuť s jemně nakyslým podtónem. Snadné, netradiční a jednoduše famózní.
Kapra důkladně očistíme a vykostíme. Na pánvičce rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme jen trošku zesklovatět a odložíme stranou. Do hrnce nalijeme vodu, víno a přidáme bobkový list a nové koření. Přivedeme k varu
a poté stáhneme na úplné minimum. Do takto připraveného vývaru vložíme rybí maso a necháme asi 10 minut lehounce povařit. Poté je vyndáme, osušíme a nakrájíme na malé kousíčky. Jablko pokrájíme na drobné kostičky a vhodíme do misky. Přidáme vychladlé rybí maso, cibulku a zakysanou smetanu. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem, a pokud chceme, přidáme nasekaný kopr. Necháme alespoň hodinu odležet a poté podáváme s opečeným tmavým toustem.