Při výběru vhodného masa na grilování je nejdůležitější kupovat ho u kvalitního prodejce, u něhož máte jistotu čerstvosti. Můžete samozřejmě vybrat i mražené maso, ale vždy dbejte na to, abyste ho řádně rozmrazili. Ryby by však měly být čerstvé vždy. V opačném případě by se vám během grilování maso rozpadalo.
Nejdříve si rozmyslete, co chcete ugrilovat. Troufnete si na steaky? Udělat na grilu dobrý steak není jednoduché. Chce to trochu cviku.
A jaké zvolit maso na steaky? Nejlepší je roštěnec a svíčková. I když většina lidí je zvyklá sahat po libovém masu, pro grilování je lepší zvolit hovězí s výraznějším tukovým mramorováním. Čím je maso libovější, tím více se vám při grilování vysuší. To neplatí jen o hovězím.
Netroufáte si na steaky či celkově upřednostňujete vepřové maso? Na gril se nejlépe hodí krkovička, kotleta či panenka. Z drůbežího masa si ugrilujte kuřecí prsa, stehýnka či křidélka.
Máte-li chuť na hamburgery z grilu, nechte si maso umlít a dokořeňte si ho podle chuti.
V mnoha obchodech si můžete koupit připravené maso na grilování, tj. naložené v marinádě. Jeho kvalita však může být různá. Proto si raději připravte maso sami.
Dobrou chuť!