Tipy a rady

Jak najít dobrou restauraci na gulášek?

Jak najít dobrou restauraci na gulášek?

Při prázdninovém cestování jsme často projížděli po trase, kterou jsme neznali, a najednou jsme si uvědomili, že máme hlad (a chuť na takový dobrý domácí gulášek). Po několika kilometrech se před námi objevil motorest. Co udělat?

Zastavit a risknout to, anebo pokračovat s kručením v žaludku další dvě hodiny ke stravovacímu zařízení, jehož kvality máme ověřeny? To je rozhodování! A což teprve, je-li nás v autě víc a každý chce něco jiného?! Podle vývěsního štítu těžko zjistíme, je-li kuchyně dané restaurace chutná a kvalitní. A tak se většinou rozhodujeme podle vedlejších pomocných znaků.

Rady, jak najít dobrou restauraci:

  1. Prvním signálem může být obsazenost parkoviště před restaurací. Rozhodování typu “je to dobrý, místa tam bude dost” vás sice může uspokojit při usednutí, většinou však ne při konzumaci.
  2. Plné parkoviště je znakem dobré kuchyně, zvláště pak když je zaplněno kamiony. Ti jezdí denně a přesně vědí, kde je kuchyně jako od maminky.
  3. Vyvarujte se restaurantu, před nímž parkuje zájezdový autobus. Aby se zájezd stal pro majitele ritem, nemůže si povětšinou na akci zjednávat speciální personál. Takže si pěkně počkáte.
  4. Před téměř každou restaurací naleznete vitrínky s jídelníčkem. Ty nás ale spíš než o kvalitě jídla informují o tom, do jaké cenové skupiny by bylo možné dle dřívějšího dělení restauraci zařadit. Nedomnívejte se, že guláš za 124 Kč nemůže být naředěný!
  5. Stará hospodská pravda praví, že úroveň restaurace poznáte podle toalet. Pokud se ono zařízení samo propaguje aromatem zavánějícím až do lokálu, opusťte místnost dříve, než dosednete.
  6. Hodně napoví i interiér restaurace. Je-li zařízen vkusně a čistě, je jasné, že majitel, který investoval do restaurace nemalé prostředky, nebude angažovat za kuchaře žádného břídila. Příliš proškrtaný jídelní lístek, případně praktické ukázky z něj vykreslené na ubruse, rovněž nebývají tím pravým ořechovým.
  7. O kvalitě restaurace řekne mnohé i její obsluha. Takový znuděný, otrávený a pomalý číšník, který na vás vrhá nenávistný pohled už při příchodu mezi dveřmi, nebude dobrá volba.
  8. Pokud jste tohle všechno úspěšně absolvovali, nemělo by nic stát v cestě, abychom vám bez ironie mohli popřát dobrou chuť!


Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB