Přestože se v některých zemích slaví spíše jako „Národní den milovníků sýrů“ (National Cheese Lover’s Day), lze jej označit i jako „mezinárodní den“, protože sýry se těší oblibě skutečně po celém světě. Níže najdete několik zajímavostí i tipů, jak tento den oslavit.
Pro spoustu milovníků lahodných mléčných produktů je tento den příležitostí k oslavě bohaté a rozmanité sýrové kultury. Sýry v sobě snoubí tradici, regionální pestrost i gastronomickou kreativitu, takže se jim po staletí nedaří z našich stolů „zmizet“. Pokud tedy patříte mezi ty, kdo si rádi pochutnají na voňavém hermelínu, krémové mozzarelle nebo ostřejším chedaru, není nic snazšího, než si 20. ledna dopřát malou sýrovou hostinu – a třeba se nechat inspirovat k novým chuťovým dobrodružstvím!
Všechno nejlepší (nejen) k Mezinárodnímu dni sýrů!