Už jste začali nakupovat vánoční dárky, nebo nákup necháváte na poslední chvíli? A jak vybírat dárky tak, abyste lidem kolem sebe udělali radost a zároveň se zbytečně nestresovali? Zkuste naše následující tipy.
Stejně tak, jako každý rok, se na nás pomalu ale jistě snáší předvánoční shony, stresy a honičky. Měli bychom si však uvědomit, že (před)vánoční doba by pro nás měla znamenat především klid a pohodu.
Třebaže zimní čas je dobou vegetačního klidu pro naprostou většinu rostlinných druhů, přece jen si konec roku můžeme přikrášlit nádherou květů, které vysloveně patří k Vánocům – vánoční hvězdou či vánočním kaktusem. Víte, jak s těmito dvěma rostlinami zacházet?
Tuto pochoutku v určité formě již pravděpodobně doma připravovala naprostá většina z nás. Jedná se o lehké a nadýchané palačinky. Že vás na přípravě palačinek nemůže už nic překvapit? To byste se divili! Těsto na pravé francouzské crêpes (čteme “krepé”) je velice delikátní a vyžaduje dodržení několika kroků. Nicméně není se čeho obávat, zvládne je jistě každý.
Co je to? Oblíbená sladká pochoutka, která potěší během celého dne… No přece lívance na sto způsobů! Preferujete je jako horkou voňavou snídani, rychlý odpolední dezert nebo občasný pamlsek k večernímu hrnku mléka?
Oříšková másla jsou skvělou náhradou za sladké pomazánky plné zbytečných cukrů a tuků. Jsou rychlým zdrojem energie a vlákniny. Výborné jsou jak na lívance, čerstvý chléb nebo jen tak na mlsaní lžičkou přímo ze sklenice. Vyzkoušejte hned několik druhů a vyberte si svůj oblíbený.
Zítra je svátek svatého Martina, který je spojen s mnoha tradicemi a pranostikami. Ta nejznámější říká, že svatý Martin přijede na bílém koni a přiveze nám první sníh. Pořádají se různé průvody, doma se peče husa k obědu a na své první ochutnání je rovněž připraveno mladé Svatomartinské víno.