Zahradní party

Vyberte si z 334 receptů

13 února., 2024
Polévky studené

Valentýnská polévka – jahodové gazpacho

Chystáte se připravit pro svou lásku romantickou večeři a přemýšlíte nad něčím novým a netradičním? Pokud nepatříte zrovna mezi milovníky horkých a poctivých polévek, za to na sladkém si pochutnáte kdykoliv, pak vyzkoušejte ovocnou studenou polévku. Je zdravá, lahodná a nebude vám po ní těžko. Na dvě porce budeme potřebovat: 200 g jahod, 50 g borůvek, 50 g malin, 3 lžíce vody, hrst lístků máty + na ozdobu, 100 g cukru krupice, 2 lžičky limetkové šťávy, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíce mascarpone + na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
12 února., 2024
Moučníky pečené

Jablečné růže z listového těsta

Chcete překvapit něčím neobvyklým a připravit nejen chuťově skvělý, ale také nápaditý dezert? Pak vyzkoušejte tyto jablečné růže! Co budeme potřebovat? 1 listové těsto, 2 velká sladká jablka, 1/2 citronu, džem nebo lískooříškovou pomazánku, skořicový cukr, 1 hrnek vody, 1 vejce (na potření) a moučkový cukr (na posypání).
Číst dále »
0 komentářů

Karbanátky z červené řepy

Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.
Číst dále »
0 komentářů
31 ledna., 2024
Moučníky pečené

Tvarohové koláčky s ovocem

Těsto: 300 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 250 g másla Ranko, 2 vejce, 20 g cukru, 25 g droždí, 100 ml mléka Ranko, sůl Náplň: 250 g měkkého tvarohu Ranko, 60 g moučkového cukru, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g kokosu, 1 vanilinový cukr, 1 hrnek čerstvého ovoce na ozdobu (např. jahod, malin…)
Číst dále »
0 komentářů
31 ledna., 2024
Moučníky pečené

Dezert s’mores

Znáte s’mores? Jedná se o typickou americkou pochoutku, která se připravuje hlavně v letních měsících na grilu.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé celozrnné tyčinky

100 g hladké pšeničné mouky, 50 g hladké špaldové mouky, 50 g hladké pohankové mouka, 5 lžic olivového oleje, 50 g semínek (slunečnicová, lněná, sezamová, dýňová), 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 3 lžíce tučného bílého jogurtu
Číst dále »
0 komentářů

Čočkové karbanátky

250 g čočky, 2 mrkve, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, 5 lžic strouhanky, majoránka, pepř, sůl, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Teplý salát z červené čočky

2 hrnky červené čočky, 3 hrnky zeleninového vývaru, 1 cibule, 3 rajčata, 1 až 2 lžičky dijonské hořčice, 2 papriky, sůl, pepř, petrželka, citron, olivový olej
Číst dále »
0 komentářů
29 prosince., 2023
Saláty

Hruškový salát se sýrem a ořechy

Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince. Na rozehřátém másle na pánvičce pokrájené hrušky opečeme, přidáme rozpůlené vlašské ořechy, vše posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Karamelizované hrušky s ořechy poklademe na natrhané listy salátů a posypeme nahrubo nakrájeným modrým plísňovým sýrem. Pokapeme troškou balzamikového octa a podáváme s čerstvou bílou bagetkou.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky