Na první pohled zvláštní kombinace limetkové šťávy a kondenzovaného mléka, ale věřte, že chuť této limonády vás odrovná. Štiplavost limety a bazalky výborně ladí s krémovou a sladkou chutí mléka. Na 1 litr si nachystejte: 5 větších limetek, pár lístků bazalky, ½ hrnku kondenzovaného mléka, 1 litr vody, led, plátky limetky a bazalku na ozdobu
Broskve omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme pecky. Třtinový cukr smícháme s mletou skořicí a řezné plochy do něj obtiskneme. Poté brokve položíme na gril a ogrilujeme dozlatova. Naservírujeme na talíře a ozdobíme čerstvě připravenou domácí šlehačkou. Ihned podáváme.
Řekne-li se bazalkové pesto, okamžitě si jej představíme s těstovinami. Ovšem my vás dnes přesvědčíme, že vynikající je také s chlebem. Pestem si krajíc chleba nebudeme potírat, ale bude přímo součástí těsta na vynikající domácí chléb. 400 g hladké mouky, 5 g sušeného droždí, 20 g cukru, 20 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy, 2 vejce, 50 ml mléka, 190 ml vody, 190 g bazalkového pesta, sůl, kousek tvrdého sýra a čerstvé bazalky na ozdobu
Výborná zapečená quesadilla se hodí nejen jako vydatná snídaně, ale stejně tak jako chutný oběd či večeře. Tak ji vyzkoušejte! Na quesadillu s mletým masem si připravíme: 200 g mletého masa, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř, 2 vejce, 2 tortilly, 1/2 hrnku strouhaného cheddaru (popř. jiného tučnějšího tvrdého sýra), trochu čerstvého koriandru a půlka limetky k podávání.
Olomoucké tvarůžky nakrájíme na kousky, cibuli s česnekem oloupeme a rovněž pokrájíme na kousky. Chilli papričku se zelenou petrželkou nasekáme. Vše nandáme do sklenice a zalijeme olejem. Necháme proležet asi 2 dny v ledničce. Podáváme s čerstvým chlebem a pivem.