Zahradní party

Vyberte si z 334 receptů

25 srpna., 2016
Zmrzliny a nanuky

Pomerančový sorbet

V hrnci svaříme vodu s krystalovým nebo třtinovým cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění cukru sejmeme z ohně a dáme na chvíli vychladit do mrazáku. Vymačkanou šťávu z pomerančů mezitím smícháme s pomerančovou kůrou a poté vlijeme do vychlazené cukrové směsi. Celou směs přelijeme do plastové nádoby a vložíme do mrazáku. Průběžně (zhruba každou hodinu) promícháváme vidličkou, aby se nevytvořily velké ledové krystalky. Celkově necháme zhruba 6 hodin mrazit. Podáváme buď bez alkoholu – jako zmrzlinu v miskách nebo jako osvěžující koktejl zastříknutý sektem či vychlazenou vodkou ve vysokých sklenicích. Poznámka: Sorbet je zmrzlý dezert vyrobený z oslazené vody ochucené ovocným džusem, doplněný zpravidla vínem a/nebo tvrdým alkoholem. Název sorbet pochází s latinského slova “sorbere”, které znamená jíst a pít současně. Oproti zmrzlině sorbet neobsahuje mléko či mléčné výrobky, což z něj dělá vlastně nízkotučnou variantu zmrzliny.
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2016

Ledové frappé

Pokud si v teplém počasí rádi dopřejete vychlazenou ledovou kávu, ale nejste příliš velkými milovníky kávy se zmrzlinou, frappé pro vás bude tím pravým!
Číst dále »
0 komentářů
1 července., 2016
Nápoje studené

Ledový čaj s lesními plody

Nejprve si uvaříme čaj – zalitím sáčků horkou vodou. Necháme louhovat asi 10 minut, poté osladíme medem, zamícháme a dáme vychladit do ledničky. Do vychlazeného čaje vhodíme čerstvé či mražené lesní plody a doplníme ledem. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
27 června., 2016
Nápoje studené

Citronový ledový čaj

Instantní granulovaný citronový nápoj zalijeme studenou vodou a mícháme, dokud se granule nerozpustí. Poté do nápoje přidáme omytý a na tenká kolečka pokrájený citron. Do skleniček vhodíme kostky ledu a ledový čaj (i s citrony) na ně nalijeme. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
27 června., 2016
Nápoje teplé

Jahodový čaj se skořicí

Do vroucí vody vhodíme sáčky s čajem a celou skořici. Necháme asi 10 minut louhovat. Poté přelijeme do hrnků a podle možností doplníme o čerstvé jahody. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Květákový salát s cizrnou

1 ks květáku, 1 plechovka cizrny, 150 g slaniny, 2 stroužky česneku, 1 svazeček čerstvé pažitky, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Pikantní krevety na grilu

500 g velkých krevet, 100 g másla, 5 stroužků česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky hrubě namletého chilli, šťáva z 1 limetky
Číst dále »
0 komentářů
3 května., 2016
Moučníky pečené

Bílkové pusinky

Jemný, na jazyku rozplývající se dezert vykouzlíte během chvilky a věřte, že se stane středem pozornosti každé oslavy.
Číst dále »
0 komentářů

Vajíčkové rolky s křenem

Do vařicí vody vložíme vejce a na mírném plameni vaříme přibližně devět minut. Poté uvařená vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mezitím si smícháme najemno nakrájenou cibuli s pomazánkovým máslem, majonézou (nebo jogurtem), hořčicí, strouhaným křenem a nasekanou pažitkou. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme nakrájené vejce a znovu (teď již opatrně!) promícháme. Vajíčkovou směs naplníme do šunky nebo debrecínky a vytvoříme rolky. Hotové rolky svážeme celou pažitkou a poklademe na natrhané listy salátu. Ozdobíme plátky okurky a ředkvičky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky