Zahradní party

Vyberte si z 334 receptů

20 července., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Meloun se šunkou Prosciutto

1/2 ks malého melounu Galia, 100 g šunky Prosciutto, listy salátu rukola
Číst dále »
0 komentářů
5 července., 2021
Moučníky nepečené

Horké maliny s hořickými trubičkami

Na pánvi rozpustíme máslo a k němu přidáme krystalový a vanilkový cukr. Ztlumíme plamen a zvolna mícháme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vytvoříme světle hnědý karamel, který zastříkneme trochou citronové šťávy. Promícháme a přidáme maliny. Maliny necháme ohřát (podle chuti je můžeme nechat i rozvařit) a nakonec k nim nalijeme griotku. Do průhledných sklenic nalámeme větší část hořických trubiček a proložíme je vanilkovou zmrzlinu. Podle chuti ozdobíme našlehanou šlehačkou a celými malinami. Završíme oplatkou, čokoládou a zapíchnutými hořickými trubičkami. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Grilované makrely

3 celé makrely, 4 stroužky česneku, 1 lžíčka mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce sezamových semínek, olej (na potření mřížky grilu)
Číst dále »
0 komentářů
10 června., 2021
Omáčky a dresinky

Avokádová omáčka Guacamole

Avokáda rozkrojíme a vyndáme pecky. Dužinu vydlabeme a vidličkou ji rozmačkáme v misce. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek s nasekanou chilli papričkou. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Podáváme buď s čerstvým pečivem nebo s mexickými brambůrky tortilla chips. Poznámka: Guacamole (čteme kvakamole) je populární mexický pokrm, který přinesli světové kuchyni Aztékové. Ti uměli tuto zelenou omáčku plnou vitaminů připravit z avokáda, cibule a rajčat již okolo roku 291 před n. l.
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2021
Nápoje teplé

Čaj z čerstvé máty

1 svazek čerstvé máty, 1 l vody, 1 chemicky neošetřený (bio) citron či limetka, med nebo třtinový cukr Čerstvou mátu opereme pod vodou a osušíme jemně utěrkou. Vložíme ji do konvice nebo džbánu a zalijeme vroucí vodou. Necháme 5 minut vylouhovat a poté přidáme na kolečka nakrájený citron či limetku (nemáme-li chemicky neošetřené ovoce, vymačkáme jen šťávu a nalijeme ji do čaje). Mátový čaj osladíme medem nebo třtinovým cukrem a ihned podáváme.
Číst dále »
2 komentáře
10 května., 2021
Nápoje studené

Rebarborová limonáda

500 g rebarbory, 2 dl jablečného moštu,. 4 cl cukrového sirupu, citronová šťáva, 1/2 l vody
Číst dále »
0 komentářů
3 května., 2021
Luštěniny, Saláty,

Fazolový salát

Fazole přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Jarní cibulku a česnek očistíme, cibulku nasekáme najemno a česnek utřeme se solí. Uvařené fazole scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Z olivového oleje, citronové štávy a sójové omáčky si připravíme zálivku, do níž přidáme nasekanou jarní cibulku a rozetřený česnek. Okořeníme mletým pepřem. Zálivku smícháme s fazolemi a dáme odležet na několik hodin do lednice. Fazolový salát podáváme s pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
29 dubna., 2021
Polévky studené

Studená polévka s ředkvičkami, okurkou a koprem

Ředkvičky obsahují vitamíny C a B, bílkoviny, vápník kyselinu listovou a vlákninu. Dále v nich najdeme železo, fosfor a draslík. Je to ideální jarní potravina, která pomáhá našemu organismu oslabenému zimními měsíci. Skvěle posílí imunitu a uvolňují hleny při vykašlávání. Na polévku budeme potřebovat: 600 ml podmáslí
, 100 ml řeckého jogurtu
, 3 okurky
, 12 ředkviček
, 4 vejce, 
sůl, pepř
, 1 stroužek česneku
 a 1 lžíci kopru.
Číst dále »
0 komentářů
9 dubna., 2021
Moučníky pečené

Domácí krtkův dort

Nejprve si připravíme korpus. Oddělíme bílky od žloutků. K žloutkům přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Přilijeme olej, mléko a vmícháme. Hladkou mouku prosejeme společně s kakaem a práškem do pečiva, a poté po částech zašleháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pomocí stěrky zlehka přidáme ke směsi. Těsto vlijeme na vysypaný a vymazaný plech s vyššími okraji nebo do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C po dobu asi 30 minut. Mezitím si připravíme krém. V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a vychladlý puding. Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha a rovněž přidáme do krému. Čokoládu nasekáme na malé kousky a také přisypeme. Nakonec osladíme vanilkovým cukrem, popřípadě ještě podle chuti klasickým krystalovým cukrem. Jakmile nám korpus vychladne, kolem dokola vyřízneme obdélník tak, aby po krajích zůstal asi centimetr těsta. Vyříznutý obdélník opatrně vydlabeme, ovšem vespod nám musí zůstat ještě vrstva těsta. Do vytvořeného důlku postupně klademe podélně rozkrájené banány, jeden vedle druhého, dokud nezaplníme celou plochu. Na banány natřeme bohatou vrstvu krému. Nakonec vydlabanou část rozdrolíme a povrch celého dezertu zasypeme. Necháme důkladně vychladit a podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky