Zahradní party

Vyberte si z 340 receptů

Dýňovo-rajčatové čatní

1 středně velká dýně (čisté váhy asi 1 kg – bez vydlabaných semínek a oloupané kůry), 500 g zralých rajčat, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 50 g rozinek, 650 g cukru, 40 g soli, 1/2 l octa (8 %), 2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička mletého nového koření
Číst dále »
0 komentářů

Rajčata plněná sýrovou pomazánkou

6 rajčat, 150 g smetanového taveného sýra, 2 natvrdo uvařená vejce, 2 stroužky česneku, sůl, bílý mletý pepř, nať z jarní cibulky
Číst dále »
0 komentářů

Nakládaná sušená rajčata

1 kg tvrdých zralých rajčat, 1 hrnek bílého vinného octa, 1 hrnek vody, 4 stroužky česneku, čerstvé bylinky (bazalka, rozmarýn, tymián), olivový olej
Číst dále »
0 komentářů
6 září., 2021
Dětská jídla

Sýrovo-rajčatový had (Caprese salát pro děti)

asi 10 malých rajčátek, asi 10 kuliček mozzarelly, čerstvá bazalka, pár černých oliv, trošku soli a olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
2 září., 2021
Nápoje studené

Bezinkový likér

Opláchnuté bezinky spolu s hvězdičkovým kořením vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme je. Šťávu necháme překapat přes řídké plátno, přidáme do ní cukr a znovu ji necháme povařit, dokud se cukr nerozpustí (7 až 10 minut). Do horké šťávy vlijeme připravenou instantní kávu a po vychladnutí tuzemák. Likér plníme do čistých a dobře uzavíratelných lahví. Skladujeme v chladu a temnu.
Číst dále »
0 komentářů

Švestky ve vlastní šťávě

Zralé švestky opláchneme, rozpůlíme a vyjmeme z nich pecky. Naskládáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při 85°C. Poznámka: Takto zavařené švestky jsou vhodné na plnění knedlíků, na koláče, buchty i jako kompot pro diabetiky.
Číst dále »
0 komentářů
19 srpna., 2021
Moučníky pečené

Broskvový koláč

4 vejce, 150 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1 dl oleje, 600 g broskví, 6 lžic tekutého medu
Číst dále »
0 komentářů
16 srpna., 2021
Nápoje studené

Broskvový ledový čaj

Nejprve si uvaříme čaj – zalitím sáčků horkou vodou. Necháme ho louhovat asi 10 minut. Osladíme medem či cukrem, zamícháme a dáme vychladit do ledničky. Do vychlazeného čaje vložíme nakrájené broskve a zamícháme. Do skleniček si nasypeme kostky ledu a chladný čaj přes ně přelijeme. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
30 července., 2021
Zmrzliny a nanuky

Domácí banánová zmrzlina

4 zralé banány, trochu citronové šťávy, 50 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 ml smetany ke šlehání
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky