Zahradní party

Vyberte si z 340 receptů

7 srpna., 2023
Domácí výrobky

Domácí bylinková sůl

1/2 hrnku čerstvých bylinek (např. rozmarýn a tymián) a 1/2 hrnku hrubozrnné soli
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2023
Domácí výrobky

Domácí levandulový cukr

Cukr smícháme s pomletými nebo nadrobno rozdrcenými levandulovými květy a dáme do skleničky. Tu uzavřeme a umístíme na suché a tmavé místo. Po týdnu získáme nádherně voňavý levandulový cukr. Poznámka: Levandulový cukr se skvěle hodí na pečení – pro přípravu těst na moučníky nebo cukroví. Lze jej použít i do ovocných salátů nebo smetanových krémů či dezertů.
Číst dále »
0 komentářů
26 července., 2023
Nápoje studené

Koktejl Cuba Libre

Limetku omyjeme (neloupeme) a nakrájíme na menší dílky. Ty vložíme do vysoké sklenice spolu s kostkami ledu a zalijeme třtinovým rumem. Zbytek sklenice dolijeme colou a ozdobíme plátkem limetky. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
19 července., 2023
Grilované pochoutky

Grilovaná kukuřice

4 ks kukuřice, 4 lžíce másla, čerstvé bylinky (petrželka, pažitka), 2 stroužky česneku, sůl
Číst dále »
0 komentářů
19 července., 2023
Grilované pochoutky

Grilovaná rajčátka na toastu

12 cherry rajčátek na stonku, 2 plátky chleba, 1 stroužek česneku, sůl, 2 silnější plátky tvrdého sýra, kousek másla, čerstvý rozmarýn, čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
19 července., 2023
Saláty

Salát z grilovaných hrušek

3 hrušky, čerstvý zelený salát, 50 g vlašských ořechů, 1 camembert, 2 lžíce medu, 1 lžička vinného octa, sůl
Číst dále »
0 komentářů
17 července., 2023
Zmrzliny a nanuky

Meruňkové nanuky s tvarohem

500 g vypeckovaných meruněk, 4 až 6 lžic cukru (nejlépe třtinového), 200 g tvarohu, 100 ml zakysané smetany, mletá skořice (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tvarohová zmrzlina

1 kelímek (200 g) zakysané smetany Ranko, 250 g měkkého tvarohu (vyzkoušejte např. měkký tvaroh Ranko), 100 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru (můžete použít i vanilínový cukr Varoma)
Číst dále »
0 komentářů
10 července., 2023
Polévky studené

Studená okurková polévka Tarator

Tradiční bulharská studená okurková polévka Tarator s koprem a ořechy je velmi osvěžující zejména v parném létě. Vyzkoušejte a budete překvapeni, jak umí ochladit. Na polévku Tarator si připravíme: 1 salátovou okurku, 4 stroužky česneku, sůl, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů, 50 ml olivového oleje, trochu čerstvého kopru, 1/2 litru acidofilního mléka Ranko, 1 velký bílý jogurt (380 g – nejlépe také Ranko), trochu citronové šťávy, ředkvičky, kousek okurky, nasekané vlašské ořechy a čerstvý koriandr nebo zelenou petrželku či kopr (na ozdobu).
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky