Malovaná vajíčka, čokoládové figurky, mazanec či beránek, to jsou pochoutky, které se každoročně objevují na svátečních stolech mnoha domácností. Co ale letos překvapit vaše blízké něčím novým? Vyzkoušejte tyto roztomilé jarní dortíky se zaječími oušky! Na velikonoční cupcakes budeme potřebovat: Na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 1 hrnek másla, 2 vejce, 200 ml mléka, 100 ml oleje, 2 lžíce bílého jogurtu a 1 vanilkový lusk. Na krém: 250 ml smetany ke šlehání, 100 g mascarpone, 100 g cukru moučka a libovolné potravinářské barvivo. Na ouška pak: bílý fondán popř. marcipán a růžové potravinářské barvivo.
Toto tradiční kynuté pečivo se peklo především na Zelený čtvrtek. Jedná se o sladké bochánky nepravidelného zakrouceného tvaru. Jidášky získaly svůj název po apoštolu Jidášovi, který zradil Ježíše Krista. Za svou zradu se poté oběsil a z tohoto důvodu se poté pečivo překládalo a kroutilo tak, aby symbolizovalo provaz.
3 jablka, asi 5 stonků řapíkatého celeru, 50 g ledového salátu (nebo i jiných listů salátu), 100 g oblíbeného sýra, 100 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička krupicového cukru, sůl, mletý pepř, 100 g vyloupaných vlašských ořechů a sušené brusinky (podle chuti)
O růžové vodě jsme již mluvili v souvislosti s kosmetikou. Vyzkoušejte ovšem tento růžový zázrak přidat do dezertů a poznáte lahodnou a opravdu výjimečnou chuť. Budeme potřebovat: 2 hrnky mléka, 6 lžic kukuřičného škrobu, 1/2 hrnku smetany, 1/2 lžíce růžové vody, 1/2 hrnku cukru krupice a pár kapek růžového gelového potravinářského barviva.