Zahradní party

Vyberte si z 340 receptů

17 dubna., 2025
Moučníky pečené

Velikonoční jidášky

Toto tradiční kynuté pečivo se peklo především na Zelený čtvrtek. Jedná se o sladké bochánky nepravidelného zakrouceného tvaru. Jidášky získaly svůj název po apoštolu Jidášovi, který zradil Ježíše Krista. Za svou zradu se poté oběsil a z tohoto důvodu se poté pečivo překládalo a kroutilo tak, aby symbolizovalo provaz.
Číst dále »
14 dubna., 2025
Saláty

Hruškový salát se sýrem a ořechy

Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince. Na rozehřátém másle na pánvičce pokrájené hrušky opečeme, přidáme rozpůlené vlašské ořechy, vše posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Karamelizované hrušky s ořechy poklademe na natrhané listy salátů a posypeme nahrubo nakrájeným modrým plísňovým sýrem. Pokapeme troškou balzamikového octa a podáváme s čerstvou bílou bagetkou.
Číst dále »
10 dubna., 2025

Matcha tea kuličky

Zažijte jedinečný matcha náboj a udělejte si zdravé kuličky, které si vás omotají kolem prstu svou jemnou chutí! Připravíme si: 200 g sušených datlí bez pecek, trochu vody, 50 g nesolených pistácií, 2 lžičky matcha prášku, 1 lžíci kakaa, kokos, rozmixované pistácie a matcha prášek na obalení.
Číst dále »
4 dubna., 2025
Drůbež

Pikantní kuřecí špízy

4 kuřecí prsa, 1 dl olivového oleje, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej na smažení (vyzkoušejte náš řepkový olej COOP Premium), 2 červené cibule pokrájené na osminky, 2 červené papriky pokrájené na kousky a šťáva z limetky či citronu
Číst dále »

Nepečený jahodový dort s bílou čokoládou

Tento lahodný dezert perfektně kombinuje jemnou bílou čokoládu se svěží jahodovou vrstvou a vy z něj budete blahem v samém nebi! Na nepečený jahodový dort s bílou čokoládou budeme potřebovat: 12 ks máslových sušenek, ½ hrnku másla, 1 hrnek jahodového džemu (doporučujeme vyzkoušet náš jahodový džem Dle Gusta), 8 lžic vody, 1 a 1/2 lžíce práškové želatiny, 500 g mascarpone, 300 g bílé čokolády, 400 ml smetany ke šlehání a hrst čerstvých jahod.
Číst dále »
26 března., 2025
Předkrmy a lehká jídla

Pizza šneci

Vyzkoušejt tyto snadné, rychlé a chuťové skvělé pizza šneky! Budeme na ně potřebovat: 1 balení listového těsta (vyzkoušejte naše listové těsto Dle Gusta), 1 rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, 1 lžičku olivového oleje, sůl, 200 g šunky, mozzarellu, 1 rozšlehané vejce a oregano.
Číst dále »
11 března., 2025
Saláty

Caesar salát s lososem

Lososa očistíme (omyjeme a osušíme), nakrájíme na menší kostky a lehce potřeme olivovým olejem. Zprudka jej opečeme na nepřilnavé pánvi dozlatova (uvnitř by však maso mělo zůstat měkké) – pečeme asi 2 až 3 minuty z každé strany. Opečené kousky lososa mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Nyní si připravíme dresink: Ten vyrobíme tak, že všechny uvedené ingredience ušleháme ponorným mixérem a vzniklý dresink dáme vychladit. Opečeného lososa dáme dáme do mísy, na pánev přilijeme olivovým olej a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou bílou bagetu. Při opékání ke krutonům z bagety přidáme i prolisovaný česnek a na závěr krutony trochu osolíme. Poté omyjeme, osušíme a natrháme ledový salát a nakrájíme cherry rajčátka. Obojí dáme do mísy s opečenými kousky lososa, přihodíme krutony z bagetky a vše zalijeme vychlazeným dresinkem. Posypeme strouhaným parmazánem či jiným oblíbeným sýrem a můžeme podávat. Poznámka: Caesar (čteme césar) salát poprvé vytvořil Ital Caesar Cardini (1896-1956), který emigroval z Itálie do USA a vedl restauraci nejen tam (konkrétně v San Diegu), ale i v 17 mil vzdálené mexické Tijuaně. Jeho původní verze Caesar salátu se od té současné liší jen tím, že Cardini do dresinku nepřidával ančovičky (místo nich dával worchestrovou omáčku). Každopádně již tenkrát v salátu […]
Číst dále »
7 března., 2025
Moučníky nepečené

Mangové skleničky

Exotické a lahodné, tak by se přesně dal popsat tento skvostný dezert, který připravíte za pár minut. A bez pečení. Na mangové skleničky si připravíme: 1 zralé mango, 200 g máslových sušenek, 2 lžíce strouhaného kokosu, 2 lžíce másla, 150 ml šlehačky a 100 ml kondenzovaného mléka
Číst dále »

Cibule zapečené s kozím sýrem a slaninou

4 velké červené cibule (popř. mohou být i bílé či žluté), 150 g kvalitní slaniny, 150 g kozího sýra, čerstvý tymián (nemusí být)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky