Večeře

Vyberte si z 541 receptů

27 března., 2014
Ryby a mořské plody

Smažené krevety s kokosovým mlékem

Krevety necháme povolit při pokojové teplotě. V míse si rozšleháme vajíčka, přilijeme kokosové mléko a přimícháme tolik hladké mouky, aby nám vzniklo hladké těstíčko (o konzistenci hustčí než na palačinky). Ochutíme ho solí, pepřem a trochou chilli. Povolené krevety nejprve obalíme ze všech stran v tomto těstíčku a poté je ještě obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Takto připravené je smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Osmažené krevety přendáme na papírový ubrousek (odsaje přebytečnou mastnotu) a překapané citronovou šťávou je ihned podáváme. Výborné jsou například s pikantní rajčatovou omáčkou.
Číst dále »
0 komentářů
30 ledna., 2014
Vepřové maso

Postřekovské ledvinky

600 g vepřových ledvinek, 1 velká cibule, 1 párek, 150 ml smetany, 50 g sádla, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1/2 l hovězího vývaru (může být z kostky), 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
4 října., 2013
Vepřové maso

Pardubický špíz

½ kg vepřové kýty, 150 g anglické slaniny, 1 červená cibule, sůl, pepř, muškátový květ, 2 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce oleje na potírání Náplň: 1 vejce, ½ dl smetany ke šlehání, kapary, 120 g mletého vepřového masa
Číst dále »
0 komentářů
5 srpna., 2013
Houby

Štrachanda

hrst sušených hub, sklenička mléka nebo smetany, 3 velká vejce, sklenička krupice, 1 malá cibule, 2 až 3 stroužky česneku, 300 g uzeného masa nebo škvarků, 750 g brambor uvařených ve slupce, 3 lžíce sádla, sůl, pepř, majoránka
Číst dále »
0 komentářů
18 června., 2012
Omáčky a dresinky

Omáčka z oliv a oček

Veškeré suroviny dáme do mixéru a mixujeme, až vznikne jemná kaše. Tuto omáčku podáváme k masovým pečením. Poznámka: Omáčku z oliv a oček vyzkoušejte například s naším pardubickým špízem – recept na něj přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
5 června., 2012
Vepřové maso

Opečená kielbasa (klobása)

Zatočenou klobásku napíchneme na dvě jehly do kříže (popř. na dvě předem namočené špejle) a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na něm klobásku potřeme marinádou z vinného octa, hrubozrnné hořčice, prolisovaného česneku, olivového oleje a trošky soli s hrubě rozdrceným pepřem a estragonem. Takto připravené dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme asi 25 minut. Podáváme například s bramborovou kaší. Poznámka: Kiełbasa znamená vlastně polský ekvivalent pro klobásu. Tato polská klobása z vepřového masa má mnoho variant, z nichž nejznámější je u nás asi zatočený kabanos.
Číst dále »
0 komentářů

Brambory plněné tvarohem a tuňákem

1 kg nových brambor, 1 vanička měkkého tvarohu, 1 konzerva tuňáka (nejlépe kousky v olivovém oleji), 1 menší cibule, sůl, mletý bílý pepř, citron, cherry rajčátka, několik listů zeleného salátu, trochu balzamikového octa
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2012
Polévky teplé

Polská dršťková polévka

1 kg drštěk, 3x 2 l vody, 1 cibule, 4 mrkve, 1 malý celer, 2 petržele, 50 g másla, 50 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, kousek zázvoru, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, majoránka, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
15 září., 2011
Zeleninová jídla

Zapečené patizony

1 větší patizon (popř. více menších), 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 starší rohlík, 3 stroužky česneku, 150 g strouhaného sýra (např. eidam 45%), 1 lžíce nasekaných bylinek (např. bazalky nebo hladkolisté petrželky), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky