Večeře

Vyberte si z 537 receptů

18 června., 2012
Omáčky a dresinky

Omáčka z oliv a oček

Veškeré suroviny dáme do mixéru a mixujeme, až vznikne jemná kaše. Tuto omáčku podáváme k masovým pečením. Poznámka: Omáčku z oliv a oček vyzkoušejte například s naším pardubickým špízem – recept na něj přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
5 června., 2012
Vepřové maso

Opečená kielbasa (klobása)

Zatočenou klobásku napíchneme na dvě jehly do kříže (popř. na dvě předem namočené špejle) a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na něm klobásku potřeme marinádou z vinného octa, hrubozrnné hořčice, prolisovaného česneku, olivového oleje a trošky soli s hrubě rozdrceným pepřem a estragonem. Takto připravené dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme asi 25 minut. Podáváme například s bramborovou kaší. Poznámka: Kiełbasa znamená vlastně polský ekvivalent pro klobásu. Tato polská klobása z vepřového masa má mnoho variant, z nichž nejznámější je u nás asi zatočený kabanos.
Číst dále »
0 komentářů

Brambory plněné tvarohem a tuňákem

1 kg nových brambor, 1 vanička měkkého tvarohu, 1 konzerva tuňáka (nejlépe kousky v olivovém oleji), 1 menší cibule, sůl, mletý bílý pepř, citron, cherry rajčátka, několik listů zeleného salátu, trochu balzamikového octa
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2012
Polévky teplé

Polská dršťková polévka

1 kg drštěk, 3x 2 l vody, 1 cibule, 4 mrkve, 1 malý celer, 2 petržele, 50 g másla, 50 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, kousek zázvoru, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, majoránka, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
15 září., 2011
Zeleninová jídla

Zapečené patizony

1 větší patizon (popř. více menších), 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 starší rohlík, 3 stroužky česneku, 150 g strouhaného sýra (např. eidam 45%), 1 lžíce nasekaných bylinek (např. bazalky nebo hladkolisté petrželky), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
10 srpna., 0202
Přílohy

Pečené brambory s rozmarýnem

Brambory oloupeme a pokrájíme je na měsíčky. Dáme je do pekáčku, překapeme olivovým olejem a posypeme hrubozrnnou solí. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia. Pečeme asi 40 minut dozlatova. Na posledních pár minut přihodíme i nasekaný rozmarýn, aby se krásně rozvoněl, ale nespálil. Dozlatova upečené brambory s rozmarýnem podáváme například k masu.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky