Večeře

Vyberte si z 542 receptů

1 března., 2016
Těstoviny

Špagety se sardinkovou omáčkou

Špagety uvaříme podle návodu na obale. V průběhu jejich vaření si oloupeme cibuli a česnek a nasekáme obojí najemno. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nejprve na něm osmahneme cibuli a na poslední minutku i česnek (nesmí se nám připálit, aby nezhořkl!). Na závěr přidáme sardinky a prohřejeme je. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými špagetami a nasekanými olivami. Ihned podáváme.
Číst dále »
23 února., 2016
Hovězí maso

Hovězí guláš

100 g sádla, 1 kg cibule, 1 lžička drceného kmínu, 1 kg hovězí kližky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké červené papriky, trochu čerstvé petrželky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »

Kokosová rýže se smaženou cibulkou

Rýži propláchneme a necháme okapat. Do hrnce si nalijeme kokosové mléko s vodou. Přivedeme k varu, osolíme a vhodíme rýži. Vaříme na mírném ohni, dokud není rýže měkká. (V případě potřeby přilijeme trochu vody, ale jen tolik, aby byla v závěru vypařená.) Mezitím si na olivového oleji osmahneme pokrájené jarní cibulky a po chvilce přidáme i plátky oloupaného česneku. Máme-li lístky kari, přidáme je také. Po mírném osmahnutí vmícháme do hotové kokosové rýže a můžeme podávat například k pikantním kuřecím křidélkům Buffalo. Poznámka: Náš recept na pikantní kuřecí křidélka Buffalo najdete ZDE
Číst dále »

Domácí bazalkové ravioly

Na těsto: 1/2 kg hladké mouky, 4 vejce, hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce olivového oleje, trochu soli, několik piniových oříšků (nemusí být) Náplň: 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g slaniny, 4 stroužky česneku, 300 g mletého masa, 2 rajčata, trochu červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu tymiánu
Číst dále »
2 února., 2016
Zeleninová jídla

Baby mrkev na sladko

Mrkev dáme do hrnce. Jemně osolíme, přidáme rozinky, sušené meruňky a sušené švestky. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkkou mrkev dochutíme citronovou šťávou a zjemníme máslem. Podáváme například ke zvěřině s bramborovou kaší.
Číst dále »

Kuřecí omáčka

V hrnci si zpěňte na oleji cibuli nakrájenou nadrobno a následně vložte na kostičky nakrájená kuřecí prsa. Osolte, opepřete, přidejte koření na grilované kuře a chvíli nechte maso smažit. Přidejte žampiony, bujón a trochu vody a po změknutí masa vodu dolijte. Do omáčky vlijte smetanu na vaření a zahustěte hladkou moukou rozmíchanou ve vodě nebo kupovanou jíškou. Nakonec omáčku dochuťte kořením na grilované kuře, solí a pepřem, popřípadě můžete přidat i další druhy koření dle chuti. Dobře v omáčce vynikne houbové koření. Hotovou kuřecí omáčku podáváme s rýží nebo těstovinami.
Číst dále »
28 ledna., 2016
Bezmasá jídla

Smažený hermelín

Hermelíny nejprve navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce. Potom je namočíme v rozšlehaném a osoleném vejci a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji nebo tuku po obou stranách dozlatova. Po osmažení položíme na savý ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme s vařenými brambory a brusinkovým džemem. Poznámka: Recept na náš brusinkový džem naleznete ZDE
Číst dále »

Salát s uzeným lososem

200 g uzeného lososa, 1/2 ledového salátu, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce omáčky pesto, olivový olej, citronová šťáva
Číst dále »

Zapečené toasty

Plátky toastového chleba pokapeme vždy z jedné strany několika kapkami olivového oleje. Na dva plátky chleba položíme vždy plátek tvrdého sýra, dva kousky salámu, kousek rajčete, salátové okurky a papriky. Překlopíme plátky tvrdého sýra, salátu a zakončíme opět toastovým chlebem. Vložíme do toastovače a opečeme dozlatova.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky