Večeře

Vyberte si z 538 receptů

2 února., 2016
Zeleninová jídla

Baby mrkev na sladko

Mrkev dáme do hrnce. Jemně osolíme, přidáme rozinky, sušené meruňky a sušené švestky. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkkou mrkev dochutíme citronovou šťávou a zjemníme máslem. Podáváme například ke zvěřině s bramborovou kaší.
Číst dále »
0 komentářů

Kuřecí omáčka

V hrnci si zpěňte na oleji cibuli nakrájenou nadrobno a následně vložte na kostičky nakrájená kuřecí prsa. Osolte, opepřete, přidejte koření na grilované kuře a chvíli nechte maso smažit. Přidejte žampiony, bujón a trochu vody a po změknutí masa vodu dolijte. Do omáčky vlijte smetanu na vaření a zahustěte hladkou moukou rozmíchanou ve vodě nebo kupovanou jíškou. Nakonec omáčku dochuťte kořením na grilované kuře, solí a pepřem, popřípadě můžete přidat i další druhy koření dle chuti. Dobře v omáčce vynikne houbové koření. Hotovou kuřecí omáčku podáváme s rýží nebo těstovinami.
Číst dále »
0 komentářů
28 ledna., 2016
Bezmasá jídla

Smažený hermelín

Hermelíny nejprve navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce. Potom je namočíme v rozšlehaném a osoleném vejci a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji nebo tuku po obou stranách dozlatova. Po osmažení položíme na savý ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme s vařenými brambory a brusinkovým džemem. Poznámka: Recept na náš brusinkový džem naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Salát s uzeným lososem

200 g uzeného lososa, 1/2 ledového salátu, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce omáčky pesto, olivový olej, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů

Zapečené toasty

Plátky toastového chleba pokapeme vždy z jedné strany několika kapkami olivového oleje. Na dva plátky chleba položíme vždy plátek tvrdého sýra, dva kousky salámu, kousek rajčete, salátové okurky a papriky. Překlopíme plátky tvrdého sýra, salátu a zakončíme opět toastovým chlebem. Vložíme do toastovače a opečeme dozlatova.
Číst dále »
0 komentářů
12 ledna., 2016
Drůbež

Kuřecí křídla s medovou omáčkou a rozinkami

10 ks kuřecích křídel, 5 lžic sojové omáčky, 8 lžic medu, 5 lžic jemného nebo ostrého kečupu, 1 hrst rozinek, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Šťouchané brambory s růžičkovou kapustou

1/2 kg brambor, 1/2 kg růžičkové kapusty, kousek másla, 1 až 2 cibule, 200 g slaniny, asi 1/2 hrnku mléka, sůl, 100 g černých oliv bez pecek
Číst dále »
0 komentářů

Špagetový koláč s rukolou

200 g špaget, 180 g rukoly, 7 vajec, smetana, 1 cibule, 2 česneky, parmazán, olivový olej, sůl, pepř, oregano, bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Brambory s tvarohem a koprem

Brambory oloupeme (popř. u nových brambor jen kartáčkem sedřeme slupku) a rozkrájíme na menší kousky. Opláchneme je a dáme do studené vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut (nožem či vidličkou zkusíme, zda jsou měkké). Mezitím si smícháme rozdrobený tvrdý tvaroh s prolisovaným česnekem a solí. Do právě uvařených brambor přidáme máslo a přesypeme je česnekovým tvarohem. Navrch posypeme nasekaným koprem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky