Večeře

Vyberte si z 538 receptů

5 května., 2016
Ryby a mořské plody

Tatarák z tuňáka

Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs dochutíme solí a pepřem. Poté přidáme nasekaného tuňáka a vše dobře smícháme. Do naolejovaného tvořítka dáme vrstvu směsi a vyklepneme na talíř. Nakonec podle možností posypeme sezamovými semínky a čerstvě mletým pepřem, ozdobíme citronem a ledovým salátem. Tatarský biftek z tuňáka podáváme k topinkám nebo čerstvému pečivu.
Číst dále »
0 komentářů
27 dubna., 2016
Polévky teplé

Chřestová polévka

Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme ho na kousky. Máslo rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm cibulku. Zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu, poté vsypeme chřest a vaříme do změknutí (zhruba 15 až 20 minut). Z polévky vyjmeme několik kousků chřestu, které použijeme nakonec na ozdobu. Po uvaření polévku rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, přilijeme smetanu a nakonec vložíme kousek másla pro zjemnění. Dále už nevaříme! Chřest, který jsme si odložili stranou, položíme navrch krémové polévky a přidáme petrželku na ozdobu. K polévce podáváme čerstvé pečivo.
Číst dále »
0 komentářů

Špenát s vejcem

Čerstvý špenát důkladně omyjeme a listy spaříme v osolené vodě. Na oleji si mezitím zpěníme plátky česneku (na mírném ohni!), přidáme spařený špenát, osolíme, opepříme, zamícháme a přilijeme smetanu. Doprostřed rozklepneme vajíčka a necháme je pod pokličkou “dojít”. Hotový pokrm ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
2 března., 2016
Bezmasá jídla

Pohankové palačinky s hermelínem

200 g pohankové mouky, sůl, 1 lžička soli, 500 ml vody, máslo na osmažení palačinek, 2 ks hermelínu, další sýry podle chuti, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
1 března., 2016
Těstoviny

Špagety se sardinkovou omáčkou

Špagety uvaříme podle návodu na obale. V průběhu jejich vaření si oloupeme cibuli a česnek a nasekáme obojí najemno. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nejprve na něm osmahneme cibuli a na poslední minutku i česnek (nesmí se nám připálit, aby nezhořkl!). Na závěr přidáme sardinky a prohřejeme je. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými špagetami a nasekanými olivami. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
23 února., 2016
Hovězí maso

Hovězí guláš

100 g sádla, 1 kg cibule, 1 lžička drceného kmínu, 1 kg hovězí kližky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké červené papriky, trochu čerstvé petrželky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Kokosová rýže se smaženou cibulkou

Rýži propláchneme a necháme okapat. Do hrnce si nalijeme kokosové mléko s vodou. Přivedeme k varu, osolíme a vhodíme rýži. Vaříme na mírném ohni, dokud není rýže měkká. (V případě potřeby přilijeme trochu vody, ale jen tolik, aby byla v závěru vypařená.) Mezitím si na olivového oleji osmahneme pokrájené jarní cibulky a po chvilce přidáme i plátky oloupaného česneku. Máme-li lístky kari, přidáme je také. Po mírném osmahnutí vmícháme do hotové kokosové rýže a můžeme podávat například k pikantním kuřecím křidélkům Buffalo. Poznámka: Náš recept na pikantní kuřecí křidélka Buffalo najdete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Domácí bazalkové ravioly

Na těsto: 1/2 kg hladké mouky, 4 vejce, hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce olivového oleje, trochu soli, několik piniových oříšků (nemusí být) Náplň: 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g slaniny, 4 stroužky česneku, 300 g mletého masa, 2 rajčata, trochu červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu tymiánu
Číst dále »
0 komentářů
2 února., 2016
Pomazánky

Rybí pomazánka ze sardinek a tuňáka

2 plechovky sardinek v oleji (nejlépe olivovém), 1 plechovka tuňáka v oleji (kousky, ne drcený), 2 sýry lučina, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, 1 lžíce dijonské hořčice, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky