Večeře

Vyberte si z 541 receptů

23 listopadu., 2016
Hovězí maso

Plzeňský karbonát

800 g hovězího zadního, sůl, pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, 2 hlavičky česneku, 6 lžic sádla, 1 lžíce rajského protlaku, 200 až 250 ml piva, 2 párky
Číst dále »
0 komentářů

Carpaccio z hovězí svíčkové

250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý pepř, 50 g naložených kaparů (koupíme v malé skleničce), pár černých oliv (bez pecky), kousek parmazánu, hrst čerstvé rukoly
Číst dále »
0 komentářů

Pečené topinambury

Topinambury a cibuli oloupeme. Topinambury omyjeme a nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na kostičky. Takto připravené topinambury s cibulí dáme do hlubšího pekáčku nebo nepřilnavého kastrolu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř a trošku muškátového oříšku. Vše promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia. Pečeme asi 45 minut a v průběhu pečení několikrát promícháme. Podáváme například jako přílohu k masu.
Číst dále »
0 komentářů
12 září., 2016
Polévky teplé

Lilková polévka

Lilky oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nejprve pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme lilkové kostky a asi po 10 minutách míchání a smažení přihodíme i nasekaný česnek. Přilijeme vodu či vývar a dusíme asi 15 minut doměkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí s mletým pepřem a vmícháme do ní nastrouhaný parmazán. Nalijeme na talíře, přidáme zakysanou smetanu a podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
6 září., 2016
Vepřové maso

Vepřová panenka špikovaná sušenými švestkami

4 ks vepřové panenky, 10 sušených švestek bez pecek, 4 lžíce švestkových povidel, rostlinný olej, slivovice, hřebíček, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Lilková kaše

2 větší lilky (baklažány), 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 rajčata, sůl, kmín, drcený mletý pepř, 1/2 kelímku zakysané smetany
Číst dále »
0 komentářů
22 července., 2016
Drůbež

Kuřecí kousky s liči

Chcete-li vyzkoušet nějaký pokrm, ve kterém figuruje liči a kuřecí maso, ale zároveň se nechcete pouštět do žádného složitého „vyvařování“, je tento recept vhodný právě pro vás.
Číst dále »
0 komentářů
28 června., 2016
Polévky teplé

Rychlá dršťková polévka

Polévku připravíme podle návodu na obale a nalijeme na talíře. Přesypeme nasekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
28 června., 2016
Hovězí maso

Rychlý guláš v chlebu

Z chleba odřízneme vrchní část a bochníček vydlabeme. Guláš ohřejeme a přendáme jej místo vydlabané střídky. Ozdobíme trochou zakysané smetany a nasekané jarní cibulky a guláš v chlebu ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky