Večeře

Vyberte si z 538 receptů

2 ledna., 2017
Mleté maso

Švédské masové kuličky s omáčkou

Masové kuličky: 1/2 kg směsi mletého vepřového a hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 středně velká cibule, 5 malých vařených brambor, sůl a pepř, trochu hladké mouky, olej na smažení Omáčka: 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml smetany na vaření, 250 ml horkého hovězího vývaru, muškátový oříšek Příloha: bramborová kaše a nakládané brusinky nebo brusinkový džem
Číst dále »
0 komentářů
2 ledna., 2017

Palačinkové wrapy

Těsto na palačinkový wrap: Nejdříve si v 1/2 mléka rozkvrdláme mouku, vejce a sůl. Poté přidáme i druhou polovinu mléka a důkladně promícháme. Na pánev si dáme olej a pečeme klasické palačinky. Tuňákový wrap: Na upečenou palačinku vložíme ledový salát, rajče a tuňáka. Na tuňáka poskládáme nakolečka nakrájenou cibuli, osolíme a zakápneme citronem. Rolujeme do rolky (wrapu). A můžeme podávat. Kuřecí wrap: Kuřecí řízky si nakrájíme na nudličky, Posypeme je oblíbeným kořením, osolíme a osmažíme na pánvičce. Zeleninu očistíme a nakrájíme také na nudličky. Vše vložíme rovnoměrně na palačinku a navrch dáme lžíci zakysané smetany. Opět srolujeme do wrapu. Wrap nasladko: Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami a rumem. Směsí pomažeme palačinky a srolujeme. Navrch jako ozdobu můžeme dát lžíci šlehačky, nebo oblíbené marmelády.
Číst dále »
0 komentářů

Bramborový salát se zakysanou smetanou

650 g brambor, 2 červené cibule, 1/2 salátové okurky, 1 kelímek zakysané smetany Ranko, vinný ocet, cukr, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 kvalitní párky, čerstvá zelená pažitka
Číst dále »
0 komentářů
15 prosince., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Bramborový dortík plněný zeleninou a tuňákem

4 brambory, 1 lžíce másla, 1 cibule, 5 stroužků česneku, sterilovaný hrášek s karotkou, chilli paprička, trochu mléka
Číst dále »
0 komentářů
14 prosince., 2016
Vepřové maso

Šunka v Coca-Cole

2 kg vepřové šunky bez kosti, 2 l Coca-Coly, 4 lžíce medu
Číst dále »
0 komentářů
2 prosince., 2016
Hovězí maso

Telecí medailonky na zelenině

8 malých telecích medailonků (nejlepší jsou ze špičky svíčkové), hrubě mletý pepř, 1/2 lilku, 1/2 zelené cukety, 1 žlutá paprika, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 červená cibule, 2 rajčata, 4 lžíce olivového oleje, kousek másla, sůl, 2 stroužky česneku, trochu cibulové marmelády, čerstvé bylinky na ozdobu (např. rozmarýn, tymián…)
Číst dále »
0 komentářů
23 listopadu., 2016
Hovězí maso

Plzeňský karbonát

800 g hovězího zadního, sůl, pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, 2 hlavičky česneku, 6 lžic sádla, 1 lžíce rajského protlaku, 200 až 250 ml piva, 2 párky
Číst dále »
0 komentářů

Carpaccio z hovězí svíčkové

250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý pepř, 50 g naložených kaparů (koupíme v malé skleničce), pár černých oliv (bez pecky), kousek parmazánu, hrst čerstvé rukoly
Číst dále »
0 komentářů

Pečené topinambury

Topinambury a cibuli oloupeme. Topinambury omyjeme a nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na kostičky. Takto připravené topinambury s cibulí dáme do hlubšího pekáčku nebo nepřilnavého kastrolu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř a trošku muškátového oříšku. Vše promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia. Pečeme asi 45 minut a v průběhu pečení několikrát promícháme. Podáváme například jako přílohu k masu.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky