Večeře

Vyberte si z 538 receptů

30 listopadu., 2017
Hovězí maso

Hovězí stroganov

700 g hovězí svíčkové (popř. roštěné), sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, 2 cibule, 5 menších žampionů, 2 dl vody, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce rajčatového protlaku, trochu citronové šťávy, trochu hladkolisté zelené petrželky (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Zapečená bramborovo-mrkvová kaše

1 kg brambor, 4 větší mrkve, sůl, trochu mléka, kousek másla, 4 žloutky, 1 dl smetany ke šlehání, 100 g tvrdého sýra, muškátový oříšek
Číst dále »
0 komentářů
6 října., 2017
Pomazánky

Paštika z vepřových jater

2 housky, 600 g vepřových jater, 2 bílky, 2 lžíce paštikového koření, sůl, mletý černý pepř, máslo na vymazání
Číst dále »
0 komentářů
5 října., 2017
Polévky teplé

Polívka podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Recept na “Polívku míchanou ze zelených věcí” v původním znění od Magdaleny Dobromily Rettigové: “Dej k hovězímu vařit kapustu, květák, celer a mrkev. Když je to měkké, vyndej to. Kapustu rozkrájej na nudličky, celer na koláčky, květák nech v malých růžičkách, mrkev udělej na proužky a dej to do polévkové mísy. Potom vezmi malé hříbky, rozkrájej je a dej na máslo, přidej k nim trochu pepře a špetku muškátového květu, hodně zelené petržele a nech je hezky dusit. Pak na ně nalej hovězí polívky a nech to chvíli povařit. Hotovou dobrou hovězí polívku dej na tabuli.”
Číst dále »
0 komentářů

Pýchavky s paprikami

3 hrnky nakrájené pýchavky, 2 červené papriky, 1 cibule, 1 cuketa, 3 lžíce zakysané smetany, sladká paprika, koření dle chuti, sůl, olivový olej, jarní cibulka
Číst dále »
0 komentářů

Bramborový toč

Z trochy teplého mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Mezitím smícháme mouku s nastrouhanými syrovými brambory, vejcem a mlékem. Ochutíme solí, majoránkou a prolisovaným česnekem.  Přidáme kvásek a těsto promícháme. Necháme v teple kynout (zhruba jednu hodinu). Po vykynutí těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C asi půl hodiny. Podáváme například k vařené čočce nebo houbové omáčce.
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2017
Předkrmy a lehká jídla

Červená řepa s nivou

Tento recept vás nadchne svou jednoduchostí a přesto tak lahodnou chutí. Ideální na lehkou večeři nebo jako netradiční příloha k masu.
Číst dále »
0 komentářů
1 září., 2017
Těstoviny

Rychlé těstoviny s bazalkovým pestem

Nemáte času nazbyt? Tyto těstoviny máte do půlhodiny na stole a hlavně si na nich báječně pochutnáte!
Číst dále »
0 komentářů
17 srpna., 2017
Drůbež

Kuřecí prsa plněná tvarůžky

4 kuřecí prsíčka, 1 balení (100 g) olomouckých tvarůžků, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje na smažení, 1/2 l černého piva, 1 cibule
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky