Večeře

Vyberte si z 541 receptů

3 dubna., 2020
Těstoviny

Jarní těstoviny (Pasta primavera)

1 sáček (asi 350 g) těstovin (např. motýlků), asi 10 výhonků zeleného chřestu (nemusí být), 6 lžic olivového oleje, 1 cibule, 2 mrkve, 1 červená paprika, 1/2 zelené cukety, 4 stroužky česneku, hrst mladých hráškových lusků, 1 plechovka loupaných rajčat, sůl, mletý pepř, 100 g oblíbeného strouhaného sýra (např. gouda nebo parmazán)
Číst dále »
0 komentářů
31 března., 2020
Domácí výrobky

Domácí strouhanka z toastového chleba

1/2 až 1 balení toastového chleba (světlého či tmavého) – dle množství zamýšlené okamžité spotřeby
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2020
Drůbež

Kuře na pomerančích

1 kuře, 1 lžíce koření na kuře, 1 lžíce worcesterské omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 150 ml bílého vína, nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného (bio) pomeranče a šťáva ze 2 pomerančů, 2 lžíce másla, 1 pomeranč na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
26 února., 2020
Polévky teplé

Tradiční japonská polévka miso

Kousek řasy wakame, 2 houby shitake, 100 g neochuceného tofu, 1 lžíce oleje, 2 jarní cibulky nebo kousek pórku, 2 lžíce miso pasty,  2 lžíce kvalitní sojové omáčky, 500 ml vývaru (drůbežího nebo zeleninového), dále dle chuti: libovolnou blanšírovanou zeleninu (brokolici, hrášek, ředkvičky), pšeničné nudle, hrst čerstvých klíčků nebo výhonků, trochu nasekaného zázvoru.
Číst dále »
0 komentářů
12 února., 2020
Drůbež

Kuřecí maso s mangem

Netradiční asijská sladko slaná kombinace potěší vaše chuťové buňky a poskytne opravdu nevšední gastronomický zážitek.
Číst dále »
0 komentářů
5 února., 2020
Ryby a mořské plody

Pečený losos s grepem

2 kousky lososa, sůl, trochu bílého pepře, kousek másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 červený grep, 1 dl grepového džusu, zelený salát (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
4 února., 2020
Drůbež

Pečená kuřecí prsa s citrusy

Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Jemně je naklepeme a na vrchní straně uděláme mělké zářezy nožem. Z olivového oleje, hořčice, soli, mletého pepře a tymiánu připravíme marinádu, kterou kuřecí prsa potřeme a dáme asi na hodinu odležet. Mezitím si připravíme citrusy: Pomelo, grep i pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a citrusové měsíčky na něm mírně (!) osmahneme. Pokapeme medem a necháme nasáknout. Marinované maso poté opečeme na druhé pánvičce z obou stran dozlatova. Na talíře naaranžujeme kousek zeleného salátu s měsíčky teplých medových citrusů, přidáme ogrilovaná kuřecí prsíčka a jemně pokapeme balzamikovým octem. Poznámka: Jako přílohu vyzkoušejte například česnekovou bagetu – náš recept na ni naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
20 ledna., 2020
Bramborové pokrmy

Hanušky (bramboráky z Českého ráje)

750 g syrových brambor, ¼ l mléka (vyzkoušejte mléko Ranko), 2 vejce, sůl (např. jedlá sůl s jodem, KLasik), mletý pepř, 1 lžíce majoránky, 8 stroužků česneku, škvarky (množství podle chuti), 5 až 6 vrchovatých lžic hladké mouky, sádlo na smažení (např. škvařené vepřové sádlo Varoma)
Číst dále »
1 komentář

Citronová kuřecí prsa

4 kousky kuřecích prsou, 2 citrony, 6 lžic olivového oleje, bílý (popř. černý) pepř, sůl, 50 g másla, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, citron a zelená petrželka (na ozdobu) – nemusí být
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky