Večeře

Vyberte si z 538 receptů

21 července., 2021
Saláty

Melounový salát na slano

Salát: 1/2 oranžového melounu Galia, 100 g šunky (nejlépe např. parmské), 1 sáček kuliček z mozzarelly Mátová zálivka: 2 lžíce citronové šťávy, 5 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, čerstvá máta
Číst dále »
0 komentářů

Grilované makrely

3 celé makrely, 4 stroužky česneku, 1 lžíčka mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce sezamových semínek, olej (na potření mřížky grilu)
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2021
Mleté maso

Tacos s mletým masem

Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme najemno nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zelenou a červenou papriku, hovězí maso, orestujeme a podlijeme hovězím vývarem, ochutíme solí, pepřem, podle chuti přidáme chilli. Necháme pozvolna dusit zhruba 45 minut. Tortilly můžeme buď zapéct v troubě dokřupava, nebo je pouze ohřát. Plníme čerstvými listy salátu, masovou směsí, nahrubo nasekanými rajčaty a zasypeme oblíbeným sýrem (eidam, gouda aj.) Podáváme s rajčatovou salsou nebo guacamole. Náš tip: Podle chuti můžeme do masové směsi přidat kukuřici, černé olivy, fazole aj.
Číst dále »
0 komentářů
24 května., 2021
Ryby a mořské plody

Tuňákový tatarák s celerem

250g tuňáka, ½ lžičky koření madras, 1 lžíce celeru nasekaného najemno, 2 najemno nakrájená cherry rajčata, 1 lžíce najemno nakrájené cukety, 1 lžíce najemno nasekaného kopru, sůl, pepř, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů
7 května., 2021
Zeleninová jídla

Květákový závin z listového těsta

Květák uvaříme ve slané vodě doměkka (asi 8 minut) a dáme okapat. Na másle si mezitím zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme uvařený květák, který jemně rozmačkáme a také opečeme. Směs osolíme, opepříme a zalijeme vejci ušlehanými se smetanou. Necháme ztuhnout a dáme vychladnout. Z listového těsta si vyválíme 2 placky, naplníme je květákovou směsí a posypeme nasekanou čerstvou petrželkou. Závin pevně zavineme a potřeme rozšlehaným žloutkem. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180°C na zhruba 20 až 25 minut a upečeme dozlatova. Podáváme teplé.
Číst dále »
0 komentářů
27 dubna., 2021
Polévky teplé

Šťovíková smetanová polévka

200 g listů čerstvého šťovíku, 1 lžíce másla, 1 l hovězího vývaru, sůl, mletý pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku, 4 žloutky, 250 ml smetany (33%), zakysaná smetana a několik listů šťovíku na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
26 dubna., 2021
Polévky teplé

Polévka brčálka

1 velká hrst listů šťovíku, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 l hovězího nebo zeleninového vývaru, 2 starší housky, sůl, pepř, špetka muškátového květu, 150 ml smetany
Číst dále »
0 komentářů

Domácí lasagne s tvarohem a špenátem

Nejprve si vytvoříme těsto na lasagne: Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli. Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce rozšlehaná s vodou. Promícháváme nožem, poté těsto hněteme důkladně rukama, dokud není úplně hladké. Vláčnou hmotu poté necháme půl hodiny odpočinout. Nyní se pustíme do náplně: Tu připravíme rozšleháním smetany, vejce, tvarohu a strouhaného parmazánu. Vmícháme rozmražený (resp. povolený) špenát a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Odpočinuté těsto tence rozválíme a vykrajujeme obdélníky o velikosti zapékací formy. Těsto bez vaření vkládáme do formy a prokládáme připravenou tvarohovo-špenátovou náplní (vrchní vrsta bude z náplně). Navrstvené lasagne přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, kde zapékáme asi 40 minut. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2021
Ryby a mořské plody

Candát s rozmarýnem

4 filety z candáta, 1 dl bílého vína, 2 dl zeleninového vývaru, 40 g másla, 4 až 5 ks snítek čerstvého rozmarýnu, sůl, hladká mouka na obalení, mletý pepř, 1 citron
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky