Večeře

Vyberte si z 542 receptů

Americké brambory

1 a 1/2 kg brambor, 1 l řepkového oleje, 1 sáček kořenícího přípravku na americké brambory
Číst dále »
30 září., 2021
Polévky teplé

Krémová bramborová polévka (bramboračka)

500 g brambor, 1 pórek, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 l vývaru, 200 ml smetany na vaření, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř, kousek másla, hrstička čerstvé (popř. mražené) zelené (nejlépe hladkolisté) petrželky
Číst dále »

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Těsto: 1 a 1/2 kg brambor, 450 g hrubé mouky, 150 g hrubé krupice, trochu soli, 1 vejce Dále: cca 30 švestek, 50 g másla, 50 g rozdrcených vlašských ořechů, 50 g hrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »

Bramborová kaše se smetanou

8 větších brambor, sůl, 130 až 150 ml sladké smetany
Číst dále »
20 září., 2021
Drůbež

Medová kachna s jablky

1 kachna, sůl, kmín, 2 cibule, asi 1/2 litru vody, 2 lžíce sádla, 6 lžic medu, 4 jablka a hrst brusinek
Číst dále »
15 září., 2021
Polévky teplé

Patizonová polévka

2 žluté (nebo bílé) patizony, trochu olivového oleje, 6 stroužků česneku, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 cibule, 1 mrkev, 1 brambor, 1 litr zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř a kari koření
Číst dále »

Domácí tortelliny s rajčatovou omáčkou

Tortelliny: 400 g hladké mouky, 2 ks vajec, 100 ml vody, sůl, 1 lžíce olivového oleje, máslo, na náplň (sýr nebo ochucené mleté maso) Rajčatová omáčka: 3 lžíce olivového oleje, 1 konzerva loupaných rajčat, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, oregano, tymián, čerstvá bazalka Na závěr: kousek másla, trochu strouhaného sýra a čerstvé lístky bazalky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
10 září., 2021
Omáčky a dresinky

Domácí rajčatové pesto

Zapomeňte na kečup a vyzkoušejte tohle skvělé rajčatové pesto, které perfektně doplní nejen těstoviny, ale třeba také maso či ryby! Co budeme na rajčatové pesto potřebovat? 4 středně velká rajčata, hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce strouhaného parmazánu, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
8 září., 2021
Těstoviny

Špagety se sušenými rajčaty

Přivedeme k varu větší množství osolené vody na špagety a uvaříme je podle návodu na obalu. Sušená rajčata vyndáme ze skleničky (olej z nich necháme stranou) a pokrájíme je na menší kousky. Mezitím si na slitém oleji z naložených rajčat prohřejeme plátky česneku, ale jen chvilku a na mírném plameni, aby česnek nezhořkl. Přilijeme bílé víno a pár minut povaříme. Poté přidáme pokrájená sušená rajčat, podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme špagety uvařené al dente. Vše jemně promícháme. (Směs nesmí být suchá, proto v případě potřeby přidáme ještě trošku vody!) Servírujeme na talíře, kde posypeme nastrouhaným sýrem a zelenými bylinkami. Ihned podáváme. Poznámka: Sušená nakládaná rajčata si můžeme připravit i doma – recept na ně naleznete ZDE
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky