Večeře

Vyberte si z 538 receptů

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Těsto: 1 a 1/2 kg brambor, 450 g hrubé mouky, 150 g hrubé krupice, trochu soli, 1 vejce Dále: cca 30 švestek, 50 g másla, 50 g rozdrcených vlašských ořechů, 50 g hrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů

Bramborová kaše se smetanou

8 větších brambor, sůl, 130 až 150 ml sladké smetany
Číst dále »
0 komentářů
20 září., 2021
Drůbež

Medová kachna s jablky

1 kachna, sůl, kmín, 2 cibule, asi 1/2 litru vody, 2 lžíce sádla, 6 lžic medu, 4 jablka a hrst brusinek
Číst dále »
0 komentářů
15 září., 2021
Polévky teplé

Patizonová polévka

2 žluté (nebo bílé) patizony, trochu olivového oleje, 6 stroužků česneku, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 cibule, 1 mrkev, 1 brambor, 1 litr zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř a kari koření
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tortelliny s rajčatovou omáčkou

Tortelliny: 400 g hladké mouky, 2 ks vajec, 100 ml vody, sůl, 1 lžíce olivového oleje, máslo, na náplň (sýr nebo ochucené mleté maso) Rajčatová omáčka: 3 lžíce olivového oleje, 1 konzerva loupaných rajčat, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, oregano, tymián, čerstvá bazalka Na závěr: kousek másla, trochu strouhaného sýra a čerstvé lístky bazalky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
10 září., 2021
Bramborové pokrmy

Bramborové noky s rajčatovou omáčkou

Noky: 500 g brambor, 150 g hladké mouky, 1 lžička soli, trochu hladké mouky na vyválení Rajčatová omáčka: 5 větších zralých rajčat (popř. 1 plechovka loupaných rajčat), 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, trochu soli a vinného octa Na ozdobu: čerstvé zelené bylinky (např. bazalka), strouhaný sýr (nejlépe parmazán)
Číst dále »
0 komentářů
10 září., 2021
Omáčky a dresinky

Domácí rajčatové pesto

Zapomeňte na kečup a vyzkoušejte tohle skvělé rajčatové pesto, které perfektně doplní nejen těstoviny, ale třeba také maso či ryby! Co budeme na rajčatové pesto potřebovat? 4 středně velká rajčata, hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce strouhaného parmazánu, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
0 komentářů
8 září., 2021
Těstoviny

Špagety se sušenými rajčaty

Přivedeme k varu větší množství osolené vody na špagety a uvaříme je podle návodu na obalu. Sušená rajčata vyndáme ze skleničky (olej z nich necháme stranou) a pokrájíme je na menší kousky. Mezitím si na slitém oleji z naložených rajčat prohřejeme plátky česneku, ale jen chvilku a na mírném plameni, aby česnek nezhořkl. Přilijeme bílé víno a pár minut povaříme. Poté přidáme pokrájená sušená rajčat, podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme špagety uvařené al dente. Vše jemně promícháme. (Směs nesmí být suchá, proto v případě potřeby přidáme ještě trošku vody!) Servírujeme na talíře, kde posypeme nastrouhaným sýrem a zelenými bylinkami. Ihned podáváme. Poznámka: Sušená nakládaná rajčata si můžeme připravit i doma – recept na ně naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
6 září., 2021
Mleté maso

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

6 až 8 bílých či zelených dlouhých paprik (mohou být pálivé), 400 g mletého hovězího masa, 1 starší rohlík, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, pepř, trochu mléka, 1 velká cibule, 50 g másla, 1 konzerva loupaných rajčat, cca 1/2 l vody nebo vývaru
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky