Večeře

Vyberte si z 538 receptů

Zapečené avokádo s vejci

Avokádo rozkrojíme na polovinu a vyjmeme pecku. Do vzniklého důlku v avokádu vyklepeme 1 vajíčko. (na 1/2 avokáda 1 vajíčko). Osolíme, opepříme a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů 10 až 20 minut. Vyjmeme z trouby zakápneme olivovým olejem, a ozdobíme nakrájenou chilli papričkou a pažitkou nebo jarní cibulkou.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravý rybí burger (fishburger)

300 g kvalitního rybího filé, trochu soli, 1 lžička koření na ryby, 2 vejce, 2 lžíce mléka, strouhanka z toastového chleba, trochu oleje na opečení karbanátků, 4 celozrnné housky, listy zeleného salátu, 1 rajče, 1/2 červené cibule, domácí tatarská omáčka, klíčky či naklíčená semínka (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
10 března., 2022
Ryby a mořské plody

Losos s avokádovým tatarákem

Losos: 4 kousky lososa, 4 lžíce olivového oleje, sůl, citronová šťáva Avokádový tatarák: 2 zralá avokáda, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce limetkové šťávy, sůl, bílý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Škvarkové pagáče

800 g hladké mouky, 300 ml mléka, 300 g pomletých škvarků, 3 žloutky, 2 lžičky cukru, 1 kostka droždí, 1 lžička soli, ½ lžičky mletého černého pepře, 1 vejce na potření
Číst dále »
0 komentářů
21 února., 2022
Bramborové pokrmy

Pikantní bramboráky

1 kg brambor, 3 vejce, hladká mouka, sůl, 200 g slaniny, 1 cibule, 150 g žampiónů, 1 lžíce olivového oleje, ostrá chilli omáčka (asi 1 lžíce), sůl, kopr
Číst dále »
0 komentářů
16 února., 2022
Sladká jídla

Tvarohové koblížky plněné pudinkem

Nejprve si ve větší míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vmícháme tvaroh, mléko, olej, oba cukry a špetku soli. Elektrickým šlehačem vše uhněteme do hladkého těsta. Vzniklé těsto rozdělíme na 10 až 12 stejných dílů a uděláme z nich koule. Ty osmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. V průběhu smažení se pustíme do přípravy pudinkové náplně: Pudinkový prášek si rozmícháme v trošce mléka s cukrem. Zbylé mléko přivedeme téměř k varu a rozmícháme v něm rozpuštěný a oslazený pudinkový prášek. Za stálého míchání necháme pudink nad ohněm zhoustnout. Odstavíme a necháme vychladnout. Na závěr přidáme k pudinku ušlehané máslo s tvarohem a tuzemákem. Usmažené koblížky mezitím pokládáme na papírové utěrky, abychom odstranili přebytečný tuk. Pudinkovou náplň naplníme do igelitového sáčku, kterému jsme odstřihli malý roh (popř. do cukrářského sáčku se špičkou ke zdobení) a plníme jím usmažené koblížky. Koblihy je nejlepší plnit tak, že v místě, kde mají na boku kroužek po smažení, uděláme nejprve tupým koncem nějakého dřevěného štětečku dírku (o průměru asi tak 0,5 cm) a tímto otvorem pak dáváme náplň. Těsně před podáváním je pocukrujeme.
Číst dále »
0 komentářů

Polévka z mungo fazolí

Mungo fazole si nejlépe den předem namočíme do vody. Na olivovém oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Vše posypeme kari kořením. Přidáme mungo fazole a zalijeme vývarem. Do hrnce vložíme bobkový list a podle chuti i chilli papričku. Vše necháme pomalu vařit. Až jsou fazolky a ostatní zelenina měkké, stáhneme z plamenu a část zeleniny a fazolek rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky do hrnce. Tím zajistíme, že se polévka zahustí. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Číst dále »
0 komentářů

Čočková polévka

1 a 1/2 hrnku čočky, 2 litry vody nebo vývaru, 6 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, 4 menší brambory, 1 mrkev, 1 cibule, 100 g slaniny, sůl, ocet, tymián, majoránka a chilli podle chuti
Číst dále »
0 komentářů
14 prosince., 2021
Polévky teplé

Tradiční valašská kyselica

500 g kysaného zelí, 5 ks brambor, 3 cibule, klobása, slanina, zakysaná smetana, mléko, hladká mouka, bobkový list, sůl, pepř, kmín, ocet, máslo
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky