Večeře

Vyberte si z 541 receptů

9 ledna., 2023
Přílohy

Česnekový chléb z kysaného zelí

400 g kysaného zelí (včetně kyselé vody), 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 ks prášku do pečiva, 350 až 400 ml vlažného mléka (podle množství kyselé vody), olej, 3 až 4 velké stroužky česneku, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Červená čočka s kari

I zapřisáhlí milovníci masa si zajisté pochutnají na této netradiční vegetariánské exotické směsi červené čočky, kari a kokosového mléka. Na červenou čočku s kari budeme potřebovat: 1 hrnek červené čočky, 70 ml kokosového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžičku červené kari pasty, 1 menší cibuli, 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 2 lžíce kokosového mléka, 1 hrnek rajčatové passaty (pyré) a 1 lžičku kari koření.
Číst dále »
0 komentářů
21 listopadu., 2022
Drůbež

Kuřecí prsa s hořčično-medovou omáčkou

4 kousky kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, asi 3 lžíce řepkového či slunečnicového oleje (vyzkoušejte řepkový či slunečnicový olej COOP Premium), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 150 ml smetany (doporučujeme naši smetanu Ranko), trochu citronové šťávy, čerstvé bylinky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Fazolová polévka

250 g červených fazolí, 1,5 l masového vývaru, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 až 2 pikantní klobásy, 1/2 plechovky konzervované kukuřice, sůl, pepř, mletá červená paprika, zelená petrželka na ozdobu, červená paprika na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
14 listopadu., 2022
Polévky teplé

Krémová pórková polévka

300 g pórku, 3 brambory, 4 lžíce olivového oleje, 1 litr vody, muškátový květ, sůl a mletý pepř, 50 g másla
Číst dále »
0 komentářů
14 listopadu., 2022
Polévky teplé

Italská polévka Minestrone

3 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 200 g fazolí, cca 1 a 1/2 l vody nebo vývaru, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 mrkve, kousek bulvového celeru, 2 brambory, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, nať z čerstvé petržele (případně i čerstvá tymiánová nať), sůl a pepř
Číst dále »
0 komentářů
10 listopadu., 2022
Polévky teplé

Kapustová polévka

250 g kapusty, 2 brambory, 1 větší mrkev, 1 malý celer, 1 středně velká cibule, 5 stroužků česneku, kousek másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, mletý pepř, lžička soli, trochu drceného kmínu, trochu citronové šťávy, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů
14 října., 2022
Bezmasá jídla

Květákové tortily

1 menší květák, 4 vejce, sůl, pepř, bylinky dle chuti, citronová šťáva a trochu olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
14 října., 2022
Polévky teplé

Klasická česnečka

Česnek, cibuli i brambory oloupeme. Sádlo rozpustíme v kastrolu a nejprve na něm orestujeme pokrájenou cibuli a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a brambory a asi po 5 minutách restování zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Na závěr osolíme a okořeníme majoránkou. Přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a osmažené kostičky chleba. Ozdobíme zelenými bylinkami a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky