Večeře

Vyberte si z 534 receptů

20 ledna., 2025
Těstoviny

Špagety se čtyřmi druhy sýrů

cca 200 g špaget, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, 100 g gorgonzoly (můžeme nahradit plísňovým sýrem niva), 100 g mozzarelly, 50 g parmazánu, 100 ml smetany (12%), sůl, mletý pepř
Číst dále »

Čočková sekaná

Do předem uvařené čočky přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Přidáme vejce a prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli a ochutíme kmínem, solí a pepřem. Zahustíme strouhankou a vytvarujeme sekanou, kterou vložíme do předem vymaštěněho pekáče. Pečeme cca 1 hodinu na 180 stupňů Celsia. Podáváme například s bramborovou kaší.
Číst dále »
17 ledna., 2025
Ryby a mořské plody

Kuskus s tuňákem a cibulí

2 lžíce másla, 2 červené cibule, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, 1 jarní cibulka, 3 stroužky česneku, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 200 g kuskusu, 3 dl vody nebo vývaru, několik lístků čerstvých bylinek – např. máty nebo rukoly (nemusí být)
Číst dále »
14 ledna., 2025
Drůbež

Kuřecí maso se zázvorem

500 g kuřecího masa, 3 červené cibule, 100 g čerstvého zázvoru, 1 dl olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku
Číst dále »

Cizrnová polévka

400 g cizrny, 100 g másla, 1 cibule, 4 rajčata, 2 lžičky římského kmínu, trochu mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 litr zeleninového vývaru, 250 ml smetany (12%) a trochu zelené petrželky na ozdobu
Číst dále »

Teplý salát z červené čočky

2 hrnky červené čočky, 3 hrnky zeleninového vývaru, 1 cibule, 3 rajčata, 1 až 2 lžičky dijonské hořčice, 2 papriky, sůl, pepř, petrželka, citron, olivový olej
Číst dále »
7 ledna., 2025
Pomazánky

Pomazánka z hlívy ústřičné

250 g hlívy ústřičné, 250 g tvarohu, 1 hrst vlašských ořechů, 3 ks řapíkatého celeru, olivový olej, 1 citron, sůl, pepř
Číst dále »
7 ledna., 2025
Polévky teplé

Kuřecí vývar s domácími nudličkami

Polévka: 400 g kuřete nebo kuřecích kostí, 1 a 1/2 litru vody, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, zelená petrželka Nudličky: 4 lžíce hrubé mouky, 1 vejce
Číst dále »

Polévka z hlívy ústřičné

asi 400 g čerstvé hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, drcený barevný pepř, trochu zakysané smetany, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky