Večeře

Vyberte si z 541 receptů

5 února., 2024
Polévky teplé

Batátová polévka se zázvorem

2 batáty, 2 mrkve, kousek zázvoru, cibule, 3 stroužky česneku, máslo, 1 sýr akawi, 4 dl smetany, voda, sůl, římský kmín
Číst dále »
0 komentářů

Hrášková polévka

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na másle si zpěníme nejprve cibuli a po chvíli i pórek. Asi po 5 minutách přidáme hrášek a česnek, také necháme chvilku restovat a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Zhruba 4 až 5 minut povaříme (déle ne, jinak hrášek ztratí svou krásně zelenou barvu). Několik hrášků si vyndáme a necháme stranou na ozdobu. Zeleninu s vývarem rozmixujeme ručním mixerem na hladkou polévku a přidáme do ní smetanu. Polévku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na talíře a ozdobíme schovanými hrášky. Podáváme s opečenou bagetkou.
Číst dále »
0 komentářů
1 února., 2024
Těstoviny

Zapečené těstoviny s brokolicí a pivním sýrem

300 g těstovin (např. penne), 500 g brokolice, 200 g uzeného masa nebo slaniny, 220 g (2 ks) pivního sýra Ranko, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany 12%, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
29 ledna., 2024
Mleté maso

Sekaná z mletého masa a tvarohu

1 kg mletého masa (nejlépe směs hovězího a veřového), 250 g měkkého tvarohu, 150 g tvrdého sýra (např. eidamu 45%), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 čerstvá chilli paprička, 1 lžíce koření na mletá masa, sůl
Číst dále »
0 komentářů
29 ledna., 2024
Vepřové maso

Uzené vepřové se zelím

cca 1 a 1/2 kg uzeného vepřového masa, 1 sklenka vody, 1 sklenka světlého piva, 4 stroužky česneku, 5 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce vinného octa, 1 sáček kysaného zelí, 1 lžíce kmínu, 1 lžička soli, 2 cibule
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnová polévka

400 g cizrny, 100 g másla, 1 cibule, 4 rajčata, 2 lžičky římského kmínu, trochu mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 litr zeleninového vývaru, 250 ml smetany (12%) a trochu zelené petrželky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Kuřecí paličky ve slanině

Jak docílit toho, aby nebylo kuřecí maso po upečení nebo ogrilování suché? Jednoduše. Stačí jej nejprve naložit do marinády a poté péct spolu s plátkem slaniny. Maso zůstane šťavnaté, chuť bude úžasná a vy se budete rozplývat blahem. Na kuřecí paličky ve slanině budeme potřebovat: 8 kuřecích paliček, 6 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, trochu čerstvého či sušeného rozmarýnu, sůl a čerstvě mletý pepř, 8 silnějších plátků slaniny a kousek másla.
Číst dále »
1 komentář

Cizrnové placičky Falafel

400 g cizrny (doporučujeme naši značku Varoma), 4 stroužky česneku, 1 menší cibule, sůl a mletý pepř, 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky mletého koriandru, svazek zelené petrželky, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
16 ledna., 2024
Vepřové maso

Vepřové kotlety plněné sýrem

4 vepřové kotlety, 200 g tvrdého sýra (např. gouda), 2 stroužky česneku, 1 cibule, kousek čerstvého tymiánu (popř. trošku sušeného), 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1 dl vody nebo vývaru, 250 ml smetany
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky