Večeře

Vyberte si z 538 receptů

Bramborové placky (lokše)

Uvařené vychladlé brambory nastrouháme nebo propasírujeme. Na válu smícháme s hladkou moukou a solí. Ze vzniklého těsta si připravíme váleček, který rozdělíme asi na 15 dílků. Na pomoučeném válu si z každého dílku připravíme placku silnou asi 3 mm, kterou dáme nasucho opéct na pánev z obou stran. Opečené lokše pomažeme podle chuti rozpuštěným máslem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Poctivá bramborová polévka (bramboračka)

2 hrnky hub (čerstvých nebo sušených – nejlepší jsou lišky, křemenáče nebo babky), 1/4 celeru, 1 petržel, 3 mrkve, 8 brambor, 3 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, sůl, 5 kuliček nového koření, čerstvý libeček, hladká mouka, kousek másla, 8 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, čerstvá petrželka nebo majoránka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Bramborové řízečky

800 g brambor, 2 vejce, 1 hrnek strouhanky, 1 červená cibule, 1 a 1/2 lžičky soli, ½ lžičky mletého kmínu, ½ lžičky oblíbeného indického koření (případně kari), šťáva z poloviny citronu, olej na smažení, sezamová semínka, čerstvé bylinky (petrželka, pažitka nebo koriandr)
Číst dále »
0 komentářů
5 října., 2023
Bramborové pokrmy

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Knedlíky: 750 g brambor (typu C), 250 g hrubé mouky, sůl, 60 g másla, 2 vejce Náplň: 400 g uzeného masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř Dále: hrubá mouka (na vál), kysané zelí jako příloha (podle chuti teplé či studené)
Číst dále »
0 komentářů
2 října., 2023
Sladká jídla

Dýňové vafle

Z dýní nemusíte uvařit pokaždé jen polévku. Vyzkoušejte tyto sladké vafle, které na vás dýchnou chutí podzimu. Na dýňové vafle si připravíme: 2 vejce, 2 lžíce cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku dýňového pyré, 1 lžíci prášku do pečiva, 1/2 lžičky mleté skořice, špetku muškátového oříšku, špetku anýzu a 1/2 hrnku hladké mouky.
Číst dále »
0 komentářů

Toasty s čedarovo-pivní omáčkou

1 balení toastového chleba, 2 lžičky hořčice, 100 ml světlého piva, 200 g čedaru (do omáčky) a 100 g čedaru (do toastů), 2 vaječné žloutky, 2 špetky čerstvě rozemletého pepře
Číst dále »
0 komentářů
26 září., 2023
Vepřové maso

Pikantní vepřový guláš na pivě

2 lžíce sádla, 4 cibule, 400 g vepřové plece, 2 stroužky česneku, 1 lžíci sladké papriky, 1/2 litru piva, sůl, mletý pepř, 4 bobkové listy, cca 5 kuliček celého nového koření, 2 plátky chleba, 1 rajčatový protlak, chilli (čerstvé papričky nebo mleté chilli) a trochu majoránky
Číst dále »
0 komentářů
26 září., 2023
Polévky teplé

Pivní polévka

6 plátků staršího chleba, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce másla, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml piva, 500 ml vývaru, 1 kelímek smetany, sůl, pepř a jarní cibulka.
Číst dále »
0 komentářů
26 září., 2023
Vepřové maso

Pečené vepřové koleno na černém pivě a švestkách

Vepřové koleno dostanete v každé druhé pivnici, zkuste ho ale doma a tak, jak ho nikde jinde nedostanete. Na černém pivě a se sladkým nádechem díky sušeným švestkám. Na pečené vepřové koleno na černém pivě a švestkách si připravíme: 1 ks vepřového kolene (600 až 800 g), 1/2 litru černého piva, hrst sušených švestek, 3 mrkve, 1 menší celer, 2 střední cibule, 2 lžičky kmínu, pár lístků bobkového listu, 1 lžička pepře a 3 lžičky soli.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky