Večeře

Vyberte si z 538 receptů

2 května., 2024
Polévky teplé

Kedlubnová polévka

3 kedlubny, 3 brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 l vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, špetka muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů
25 dubna., 2024
Bramborové pokrmy

Skládané pečené brambory s parenicou

4 větší brambory uvařené ve slupce, plátky parenice (vyzkoušejte naši uzenou pareničku Ranko), plátky anglické slaniny, sušená rajčata naložená v oleji, čerstvý rozmarýn, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 l zeleninového vývaru, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, sůl, mletý pepř, trochu citronové šťávy, kousek másla, čerstvá zelená petrželka či jiné bylinky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
25 dubna., 2024
Drůbež

Kuřecí quesadilla

Potřebujete se zahřát? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na výtečnou kuřecí quesadillu a přesuňte se v myšlenkách do slunného Mexika. Na kuřecí quesadillu si připravíme: 2 ks kuřecího masa, 5 lžic olivového oleje, trochu šťávy z citronu nebo limetky, trochu podrceného římského kmínu, chilli podle chuti, trochu čerstvého koriandru (popř. petrželky), sůl, 2 cibule, 2 rajčata, 1 plechovku nakládané kukuřice (např. COOP Premium), 6 pšeničných tortil (placek) a 300 g sýra (doporučujeme Emmentaler COOP Premium).
Číst dále »
0 komentářů
24 dubna., 2024
Saláty

Salát s hovězím masem

300 g zadního hovězího masa (steak), 2 lžíce olivového oleje, hrubě mletý pepř, 1 sáček mražené zeleniny (nějaká asijská směs – tence nakrájená zelenina), kousek másla, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, asi 10 cherry rajčátek, 100 g čerstvých salátových listů, 2 lžíce limetkové nebo citronové šťávy, 1 lžička cukru, trochu rybí omáčky, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny s mozzarellou

Tyto těstoviny jsou vlastně takový převlečený teplý Caprese salát s mozzarellou a cherry rajčátky. Jsou rychle hotové a tak dobré, že je ještě rychleji sníte! Připravíme si na ně: 300 g těstovin – vyzkoušejte naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), asi 10 malých červených rajčátek, 1 balení mozzarelly mini (doporučujeme také COOP Premium), 2 stroužky česneku, 2 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo bazalka)
Číst dále »
0 komentářů
24 dubna., 2024
Zeleninová jídla

Zelenina v těstíčku (tempura)

800 g zeleniny (např. mrkev, lilek, cuketa, fazolky, brokolice, paprika, brambory…), olej na smažení Těstíčko (tempura): 2 vejce, 200 ml studené perlivé vody, 200 g hladké mouky, trochu soli Omáčka: 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce sherry nebo portského vína, nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného (bio) citronu
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová omeleta

Nejprve si rozšleháme vejce se smetanou a přidáme k nim prolisovaný česnek s trochou soli, mletého pepře a špetkou nastrouhaného či mletého muškátového oříšku. Vzniklou směs nalijeme naběračkou na pánvičku s rozpáleným olejem a poklademe špenátovými listy. Omeletu opečeme dozlatova, na poslední minutku pečení pak přesypeme nastrouhaným sýrem. Přendáme na talíře a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
22 dubna., 2024
Přílohy

Tyrolské knedlíky se slaninou

8 starších rohlíků, 300 g libovější slaniny, 2 lžíce sádla, 120 g hrubé mouky, 1/4 l mléka, 3 vejce, sůl, mletý pepř, trošku strouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky