Večeře

Vyberte si z 538 receptů

Pizza z lásky

1/2 kostky droždí, 1 lžička cukru, 250 ml vlažné vody, 500 g hladké mouky, špetka soli, 6 lžic olivového oleje, 1 rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, sůl, oregano, 150 g šunky, 1 cibule, 3 rajčata, 100 g oliv bez pecky, 200 tvrdého sýra (např. eidam 45%), 3 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
9 února., 2024
Zeleninová jídla

Placky z čerstvého zelí

1/2 kg polohrubé mouky, 3 vejce, voda, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, 300 g čerstvého zelí, 1 mrkev, hrst nasekané zelené petrželky, 1 lžička prášku do pečiva a olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej z COOPu)
Číst dále »
0 komentářů

Bramboráky se zakysanou smetanou

800 g brambor, 2 vejce, 80 g hladké mouky, 100 g slaniny, 6 stroužků česneku, sůl, majoránka, mletý pepř, olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej Varoma) a zakysaná smetana (doporučujeme zakysanou smetanu Ranko)
Číst dále »
0 komentářů
9 února., 2024
Zeleninová jídla

Květákové placičky se sýrem

1 středně velký květák, sůl, kmín, 200 g uzeného tvrdého sýra, 5 lžic strouhanky, 5 lžic hladké mouky, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 stroužky česneku, 3 ks vajec, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
8 února., 2024
Zeleninová jídla

Květákové kari

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme okapat. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Oloupanou a pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji a přidáme k ní prolisovaný česnek. Asi minutu restujeme, poté přidáme květák, brambory, pokrájená rajčata a dále mícháme a smažíme. Posypeme kari kořením, zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Mezitím si smícháme bramborový škrob se smetanou a přidáme ke květáku. Dusíme posledních pár minut a odstavíme z ohně. Podle chuti přisolíme a opepříme. Posypeme posekanou petrželkou a podáváme buď samotné nebo s rýží.
Číst dále »
0 komentářů
6 února., 2024
Saláty

Salát z červené řepy s ořechy

V tomto salátu se dokonale doplňuje chuť červené řepy s balkánským sýrem a vlašskými ořechy, proto neváhejte a pojďte se s námi pustit do jeho přípravy! Na salát si připravíme: 2 až 3 předvařené červené řepy, 100 g balkánského sýra (doporučujeme náš balkánský sýr Ranko), 50 g vlašských ořechů, 140 g bílého jogurtu (také vyzkoušejte naši značku Ranko), 2 až 3 stroužky česneku, sůl, čerstvá petrželka
Číst dále »
0 komentářů

Karbanátky z červené řepy

Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.
Číst dále »
0 komentářů
5 února., 2024
Polévky teplé

Batátová polévka se zázvorem

2 batáty, 2 mrkve, kousek zázvoru, cibule, 3 stroužky česneku, máslo, 1 sýr akawi, 4 dl smetany, voda, sůl, římský kmín
Číst dále »
0 komentářů

Hrášková polévka

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na másle si zpěníme nejprve cibuli a po chvíli i pórek. Asi po 5 minutách přidáme hrášek a česnek, také necháme chvilku restovat a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Zhruba 4 až 5 minut povaříme (déle ne, jinak hrášek ztratí svou krásně zelenou barvu). Několik hrášků si vyndáme a necháme stranou na ozdobu. Zeleninu s vývarem rozmixujeme ručním mixerem na hladkou polévku a přidáme do ní smetanu. Polévku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na talíře a ozdobíme schovanými hrášky. Podáváme s opečenou bagetkou.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky