Večeře

Vyberte si z 541 receptů

Jahodové tvarohové knedlíky

1 kg polotučného měkkého tvarohu (vyzkoušejte naši značku Ranko), 600 g polohrubé mouky + trochu na posypání válu, 120 g rozehřátého másla (také Ranko), 4 vejce, 60 g moučkového cukru, zakysaná smetana (Ranko), špetka soli a 20 až 30 čerstvých jahod.
Číst dále »
0 komentářů
10 června., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Opilé švestky zabalené ve slanině

Máte už dárek k nedělnímu Dni otců? Pokud má váš tatínek rád zajímavá jídla, připravte mu opilé švestky se slaninou, opečené na grilu nebo v troubě. Vsadíme se, že takový předkrm předtím ještě nikdy neochutnal! 200 g sušených švestek (bez pecky), 100 g loupaných mandlí, 1 dl vodky (vyzkoušejte naši vodku Marshall), 200 g krájené anglické slaniny
Číst dále »
0 komentářů
10 června., 2024
Přílohy

Lehký vaječný chléb (cloud bread)

Pokud se snažíte vyhýbat pečivu z mouky nebo jej alespoň omezit, ale přesto si rádi pochutnáte na sendviči nebo přikusujete kousek chleba k polévce, vyzkoušejte cloud bread. Budeme na něj potřebovat: 3 vejce, špetku soli a 3 lžíce sýra žervé Ranko
Číst dále »
0 komentářů
7 června., 2024
Ryby a mořské plody

Rybí filé v těstíčku

1 kg filé z mořské ryby (bez kostí), šťáva z 1 citronu, sůl, mletý pepř, 150 g hladké mouky, 150 ml piva (doporučujeme naše pivo Královar), 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, čerstvé bylinky nebo trochu koření podle chuti (např. provensálské koření), olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
6 června., 2024
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud ale chcete vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát s mátou a posunete její chuť na vyšší úroveň! Na hráškovou polévku se špenátem a mátou si připravíme: 350 g čerstvého nebo mraženého hrášku (vyzkoušejte náš mražený hrášek Dle Gusta), 2 hrnky vody, 1 hrnek čerstvých špenátových listů, pár lístků máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý pepř a zakysanou smetanu.
Číst dále »
0 komentářů
5 června., 2024
Omáčky a dresinky

Koprový dresink

Kopr omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Dáme jej do misky, kam přidáme i zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme například ke grilovaným rybám. Poznámka: Vyzkoušejte tento koprový dresink k našemu lososu se zeleninou – recept na něj máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
4 června., 2024
Drůbež

Kuřecí kari

Děláte doma kuřecí kari? Vyzkoušejte tohle a nebudete litovat, protože je naprosto luxusní! Připravíme si: 1 cibuli, 1 chilli papričku (nemusí být), 2 lžíce řepkového oleje (na cibuli a chilli papričky), 200 ml smetany (12%), 500 g kuřecích prsou, 2 lžíce kari koření (doporučujeme naši značku Dle Gusta), 4 lžíce řepkového oleje (na kuřecí maso), sůl, kousek čerstvého zázvoru, šťávu z 1/2 limetky (popř. citronu) a čerstvé zelené bylinky.
Číst dále »
0 komentářů
3 června., 2024
Zeleninová jídla

Zelené fazolky s česnekem a oříšky

Zelené fazolky nejsou jen vegetariánské jídlo, ale dokáží být i skvělou přílohou pro každého masožravce. Důležité je však fazolky připravit tak, aby zůstaly krásně křupavé. To díky blanšírování zvládneme hravě. Pak je stačí jen opéct s česnekem a oříšky… a lahůdka je na stole. Na zelené fazolky s česnekem a oříšky si přichystáme: 400 g zelených fazolek (my jsme použili naše mražené fazolky Dle Gusta, ale během léta můžete mít i čerstvé ze zahrádky), 3 litry vody, 3 lžíce soli (do vody), 2 lžíce másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, hrst oříšků podle chuti (piniové, kešu…), sůl, hrubě mletý pepř a citronovou šťávu.
Číst dále »
0 komentářů

Bramborové placky (lokše) s povidly a mákem

Milují i vaše děti mák se sladkými povidly? Pokud ano, připravte jim ke Dni dětí tyhle skvělé placky a udělejte jim tak sobotní svátek přesně podle jejich gusta! Na lokše (placky) si připravíme: 800 g vařených brambor, 2 vejce, 300 g polohrubé mouky a 1 lžičku soli. Dále pak: přepuštěné máslo ghí (na pečení placek), 200 g švestkových povidel (doporučujeme naše povidla Dle gusta), 100 g jemně umletého máku, 50 g moučkového cukru a máslo (na přelití).
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky