Chtěli byste nějaký tip na snadné vánoční cukroví? Co třeba kokosky v čokoládě? Připravíme si na ně: 2 větší bílky, 120 g cukru krupice, 200 g strouhaného kokosu a 100 g hořké čokolády
350 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 3 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu), marmeláda nebo džem podle chuti
Připravíme si: 1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného, 250 ml plnotučného mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 150 ml tuzemáku a podle chuti i trochu mleté skořice.
Také milujete vanilkové rohlíčky? Vyzkoušejte tento recept, který máte hotový během chviličky a je vhodný kdykoliv a pro kohokoliv – i pro alergiky s intolerancí na ořechy. Budeme potřebovat: Na těsto: 450 g hladké mouky, 220 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu, ½ vanilkového lusku (případně 1 balíček vanilkového cukru), 4 žloutky a 230 g másla. Na obalování pak: 100 g moučkového cukru a ½ balíčku vanilkového cukru.
150 ml vody, několik hřebíčků (koření), celá skořice, kousek citronové kůry (z bio citronu), hrstička rozinek, 2 cl cukrového sirupu (lze nahradit 1 lžící hnědého třtinového cukru nebo medu), trochu citronové šťávy, 6 cl tuzemáku
Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g Hery, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 100 g mletých vlašských ořechů Náplň: 1 čokoláda na vaření, 1 dl mléka, 120 g cukru, 50 g kakaa, 50 g mletých ořechů, 100 g másla Na ozdobu: čokoládová poleva