Vánoce

Vyberte si z 140 receptů

5 června., 2019
Ryby a mořské plody

Marinovaný a pečený losos

500 g lososa (nejlépe čerstvého – jen chlazeného), 1 dl olivového oleje, 3 lžíce bílého vína, 2 lžíce octa balzamico, 2 prolisované stroužky česneku, 50 g sezamových semínek, 1 lžíce medu, několik plátků citronu, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
4 března., 2019
Omáčky a dresinky

Jablečná omáčka

2 ks středně velkých jablek, šťáva ze 2 citronů, 1 špetka mleté skořice, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka mletého nového koření, 1 až 2 lžíce krupicového cukru, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
30 prosince., 2018
Moučníky nepečené

Opilé banány s medem

3 banány, 2 lžíce citronové šťávy, kousek másla, 3 lžíce medu, 4 lžíce tuzemáku, oříšky nebo mandle na posypání
Číst dále »
0 komentářů

Džem z třešní

Třešně omyjeme a vypeckujeme. Dáme je do většího kastrolu, kam přisypeme i krystalový cukr s Gelfixem a kořením. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba 3 minuty. Ke konci vaření přidáme kyselinu citronovou s rumem a důkladně promícháme. Koření vylovíme lžící a ještě horký džem dáme do vymytých a vysušených skleniček. Uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru. Uchováváme v temnu a chladu. Poznámka: Místo třešní můžeme použít také višně.
Číst dále »
1 komentář

Domácí nutella (čokoládovo-oříšková pomazánka)

100 g loupaných lískových oříšků, 200 g mléčné čokolády, 1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka, 4 lžíce medu, špetka mletého kardamomu
Číst dále »
0 komentářů

Teplý bramborový salát

Nejprve si uvaříme brambory ve slupce a necháme je mírně vychladnout. Poté slupku sloupneme a brambory pokrájíme. Pokrájené brambory vložíme do misky s víkem (případně do kastrůlku s pokličkou) a zatím nezavíráme. Pokapeme olivovým olejem a opepříme. Poté si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na proužky. V malém kastrůlku si smícháme vodu, vinný ocet, cukr a sůl a do tohoto nálevu vhodíme pokrájenou cibuli. Dáme na plotýnku, zahřejeme a necháme cibuli mírně zesklovatět. Vmícháme propasírovný česnek a ještě asi minutu zahříváme (česnek se rozvoní, ale nesmí se opéct, rovněž cibule musí zůstat polosyrová). Horké okamžitě přelijeme přes brambory a uzavřeme. Protřeseme (promícháme). Nálev se vsákne do brambor a dodá jim lahodnou chuť. Hotový bramborový salát posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme samotný nebo například k masu.
Číst dále »
0 komentářů

Ruský bramborový salát Olivier

1/2 kg brambor, sterilovaný hrášek s karotkou, menší cibule, 1 natvrdo vařené vejce, sterilovaná sladkokyselá okurka, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Pardubické perníčky

½ kg hladké mouky, 60 g rostlinného tuku, 180 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 lžička jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce medu, koření do perníku, 1 žloutek
Číst dále »
0 komentářů
9 ledna., 2017
Nápoje teplé

Punč plný vitamínů

Instantní granulovaný citronový nápoj zalijeme vodou, přihodíme celé koření s oloupaným zázvorem a přivedeme k varu. Poté přidáme i omytý a pokrájený pomeranč s citronem a červeným hroznovým vínem a přilijeme víno s tuzemákem. Punč zahřejeme téměř k bodu varu a horký jej ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky